Senatorul PNL de Neamț, Eugen Țapu Nazare, anunță că liberalii nemteni lucreaza la un proiect legislativ, prin care voucherele de vacanta ar urma să fie acordate și angajatilor din sectorul privat din România, nu doar bugetarilor, ca până acum. Anuntul a venit in contextul supraimpozitării muncii, in urma măsurilor impuse recent de PSD. Potrivit senatorului Țapu, angajatorii ar urma să deducă costurile voucherelor, din contributia pentru sănătate (CAS). ”Lucrăm acum, am discutat cu domnul ministru Cadariu si cu colegii mei, domnul deputat Leoreanu si domnul George Lazar, la un proiect legislativ pe care l-am prezentat si domnului prim ministru Nicoale Ciucă, proiect care prevede vouchere de vacanță și pentru cei 4,2 milioane de angajati din sectorul privat (…)

Voucherele acestea, tinand cont de sistemul fiscal, si ne-am uitat de unde am putea să facem deduceri, singura posibilitate este din faptul că avem un cost fiscal pe angajat, cel mai mare din Uniunea Europeană, adică aproximativ 41%. Ori media europeana este de 25/26%. Noi, numai CAS-ul îl avem 25%, si atunci, voucherele de vacanță -pentru ca Ministerul de Finante încasează între 65 si 70% din CAS- voucherele de vacanță, să fie deductibile din CAS.

Și așa venim în sprijinul turismului, în sprijinul tuturor industriilor orizontale, în sprijinul serviciilor și venim și in sprijinul antreprenorilor pentru că își pot fideliza foarte bine forța de muncă, problema numarul unu cred, și devine din ce în ce mai acută, a economiei naționale”, a declarat senatorul Țapu într-o conferinta de presa de la sfârșitul săptămânii trecute, la care a fost prezent si Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, aflat într-o vizita de lucru la Piatra Neamt.

Declaratiile senatorului Țapu pe acest subiect, de la minutul 19:30

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Dnule Năzare apăreți din când în când cu cate o bombonică, rușine să vă fie esuatilor, vă arătăm noi la alegeri , că v-ați bătut joc de Români. Tacâmul ăla de Popescu a burdușit conturile mafioților din energie, nu o sa uităm asta să fiți sigur. Mai lăsați locul altora că va găsește moartea în Parlament. Nu aveți nepoți?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.