Senatorul PNL de Neamt, Eugen Tapu Nazare, a vorbit astazi intr-o conferinta de presa, despre stadiul autostrazilor care vor trece prin judetul Neamt. Cel tarziu pana în 2026, nemtenii vor circula pe autostrada atat spre Iasi cat si spre Bucuresti, afirma parlamentarul nemtean. ”Dupa o intarziere inadmisibila spune eu, de 30 de ani in construirea de autostrazi in regiunea Moldovei, pe care nu o poate scuza absolut nimic, incep sa apara si vesti bune, iar acestea au legatura si cu judetul Neamt. Este vorba concret despre cele doua autostrazi A7 si A8 asa cum spuneam, adica A7 care leaga Bucuresti- Focsani- Bacau pe langa Roman pana la Pascani si A8 Targu Mures- Targu Neamt- Iasi- Ungheni. Aceste autostrazi sunt foarte importante si prin prisma dezvoltarii economice a judetului Neamt.

Trebuie sa spunem clar, ca inceperea lucrarilor este strans legata de guvernarea condusa de prim ministrul Nicolae Ciuca, presedintele Partidului National Liberal.

Voi prezenta stadiul tronsoanelor care traverseaza judetul Neamt, asa cum le-am obtinut de la CNAIR. Voi incepe cu A8, Targu Mures Iasi. Este impartit in 4 tronsoane. Tronsonul Ditrau-Targu Neamt de exemplu, e impartit in 4 sectoare. Sectorul 3, care ne intereseaza pe noi, leaga Leghinul de Targu Neamt si va avea lansarea fazei de proiectare in decembrie anul acesta, cu finantare din PNRR, urmand si executia in functie de termenul de finalizare a proiectarii, probabil un an, un an si doua luni priectarea si 30 de luni executia.

Despre Targu Neamt- Iasi- Ungheni, un alt tronson din acest A8, cererea de finantare si contractare a executiei lucrarilor, are termen 29 septembrie 2023. Deci, pana in luna iunie 2023 se va finaliza proiectul tehnic si de executie, iar in 2023, luna septembrie, va fi scoasa la licitatie, tot cu finantare din PNRR, Targu Neamt- Iasi- Ungheni. Deci vom circula cel mai tarziu pana in 2026 pe autostrada de la Targu Neamt pana la Ungheni sau cel putin pana la Iasi”, a spus senatorul liberal Eugen Tapu.

Viitoarea autostrada A7 este la un stadiu mai avansat. ”A7 este intr-o faza mult mai avansata. Ceea ce ne interseaza pe noi este tronsonul Bacau- Roman- Pascani, care a fost impartit in 3 segmente, dintre care doua trec prin judetul Neamt, cu ocolire pe partea dinspre Piatra Neamt a municipiului Roman. Aici lucrarile sunt deja scoase in licitatie, data de executie a lucrarilor, dat de primire a ofertelor este de 15 septembrie anul curent, adica pana pe 15 septembrie anul curent se primesc ofertele de executie, apoi se trece la executarea lucrarilor dupa ce se declara castigatorul licitatiei. Termenele de executie sunt de 30 de luni pe toate tronsoanele. Vestea buna este ca vom circula cel mai tarziu pana la 31 decembrie 2026, din judetul Neamt pana la Bucuresti pe autostrada”, mai adaugat senatorul PNL Eugen Țapu.

Declaratiile complete:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.