”Nu renunțăm la cota unică!”, transmite Eugen Țapu-Nazare, senator PNL de Neamț.

Eugen Tapu sustine ca Partidul Național Liberal rămâne ferm îm fata insistentelor PSD și menține cota unică de impozitare, așa cum s-a angajat de la începuturile discuțiilor pentru formarea noului Guvern Ciucă, aceasta fiind o condiție nenegociabilă, și atâta timp cât PNL este la guvernare, cota unică va fi menținută. ”În ceea ce privește posibila introducere a unui sistem de impozitare progresiv, PNL se opune categoric acestui demers. Administrația este incapabilă în acest moment să gestioneze un asemenea sistem, în plus, riscul relocării unor firme cu capital strain, în țările vecine, cum sunt Bulgaria și Ungaria, țări în care funcționează cota unică, este foarte mare, cu consecințe nefaste asupra economiei. Un alt aspect de natură să îngrijoreze, este că un sistem de impozitare progresiv are drept consecință directă reducerea semnificativă a investițiilor directe în economie și redirecționarea lor către state vecine, prietenoase cu mediul de afaceri. De asemenea, PNL nu va accepta niciun sistem de impozitare care să conducă la creșterea taxelor.

Cota unică a fost introdusă tot în timpul unei guvernări liberale, iar toate IMM-urile, marile companii, asociațiile de business se împotrivesc ferm eliminării cotei unice. Acest lucru ar conduce la creșterea costului muncii pentru angajați și angajatori ceea ce va determina migrarea veniturilor în zona neagră a economiei, scăderea atractivității României pentru orice fel de investiții, emigrarea specialiștilor. Eliminarea cotei unice ar încetini creșterea economică care permite guvernului să își asume reforme, dar și majorări de salarii și pensii”, se arata intr-un comunicat de presa, semnat, Eugen Țapu-Nazare- Chestor al Senatului României.

I.C.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Frectie la picior de lemn!
    Matale nu te mai pensionezi? Nu ai facut nimic pentru judetul asta in atatea ani de cand esti parlamentar. Tinerii din PNL nu incap de matale.Nu mai plăti articole la presa ca oricum nu le citeste nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.