Senatorul PNL de Neamt, Eugen Țapu Nazare, dezminte intr-un comunicat de presa, informatiile lansate de Ionel Arsene, potrivit carora, Guvernul Orban ar avea in plan sa taie bani de la copiii cu handicap din Neamt: ”Guvernul PNL NU taie bani! Ionel Arsene face ce știe mai bine: minte! Și o face cu nerușinare!”, spune Eugen Tapu, furnizand si documente care dovedesc ca nu se vor taia bani, ci ca de fapt este vorba despre o rectificare a unor sume necheltuite.

Comunicat de presa, Eugen Tapu Nazare:

Guvernul PNL nu a tăiat, la rectificarea bugetară, din drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale din învățământul special desfășurat la nivelul județului Neamț. Este o informație incorectă răspândită de președintele PSD Neamț.

Deși a fost sancționat de nemțeni pentru contraperformanțele administrative, la alegerile europarlamentare și, mai apoi, la cele prezidențiale, Ionel Arsene, continuă dezinformările și răspândirea de știri false. Recent, o văicăreală a plecat dinspre președintele Consiliului Județean Neamț, preocupat, chipurile, de alocațiile bugetare pentru copiii cu handicap, care ar fi fost tăiate. În mod normal, unui asemenea personaj, ipochimen, nu merită să i se răspundă, dar, pentru că afirmațiile sale pot stârni îngrijorare în rândul categoriilor menționate mai sus, trebuie să o facem.

Și să spunem adevărul. Iar adevărul este că Guvernul PNL nu taie niciun leu de la copiii cu nevoi speciale.  Ceea ce Ionel Arsene susține că a văzut este, de fapt, o rectificare bugetară a sumelor care au rămas necheltuite, la acest capitol. Atât și nimic mai mult. Copiii cu nevoi speciale vor avea în contiuare finanțarea asigurată, iar economiile înregistrate la acest capitol sunt redirecționate spre alte capitole bugetare.

Acum, fie Ionel Arsene nu știe să citească un proiect de buget, fie răspândește, cu bună știință, știri false. În ambele situații, trebuie să plece din fruntea Consiliului Județean Neamț.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.