Comunicat de presa, senatorul PNL Neamt- Eugen Țapu-Nazare: ”Încurajez firmele nemțene din turism și HoReCa să aplice pentru ajutorul oferit de Guvernul Cîțu”

Eugen Tapu: ”2,5 miliarde de lei sunt puși la dispoziția firmelor care activează în turism și în sectorul HoReCa, sub formă de ajutor de stat finanțat integral de la bugetul național, pentru firmele din domeniu.

Ajutorul reprezintă 20% din diferența de cifra de afaceri din 2019 si 2020, a firmelor din turism și HoReCa, iar Minsterul Economiei estimează că această măsură va ajuta circa 30.000 de firme. În prima zi de lansare a ”Măsurii HoReCa”, peste 1500 de firme au aplicat pentru a primi bani de la Guvern.

Încurajez firmele nemțene din aceste domenii să depună solicitări, mai ales că procedura de înscriere este foarte simplă, integral online, fără să mai fie nevoie de deplasare. Perioada în care firmele pot aplica se încheie în data de 20 iulie. Firmele pot aplica oricând în această perioadă, pentru ca nu contează numărul de ordine.

Ajutorul maxim de care poate beneficia un solicitant este de 800.000 euro

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.