Senatorul Eugen Țapu-Nazare, președinte interimar PNL Neamț, dă direcția in care ar trebui sa mearga liberalii nemteni si își reafirma optiunea pentru alegerile din partid, atat la nivel de judet cat si la nivel central. ”Performanța se face cu oameni competenți. George Lazăr și Florin Cîțu sunt opțiunile mele!”

Comunicat de presa, Eugen Tapu: George Lazăr la conducerea liberalilor nemțeni și Florin Cîțu, lider național al PNL, sunt opțiunile mele, pe care le exprim deschis și asumat, în această perioadă a alegerilor interne, care se va finaliza cu congresul din 25 septembrie 2021.

Personal, consider că avem nevoie de oameni competenți, cu proiecte bine definite, pentru a face performanța pe care nemțenii și românii o așteaptă de la PNL. Iar performanța în politică și administrație înseamnă proiecte de modernizare, fonduri atrase, digitalizare și o economie performantă și ecologică. În final, un nivel de trai superior și mai mult respect pentru semeni.  

Nu sunt omul deciziilor pripite, am analizat și am cântărit bine. Deși foarte tânăr, George Lazăr este unul dintre cei mai apreciați și serioși prefecți ai Partidului Național Liberal. În plină pandemie, a luat decizii inspirate pentru locuitorii județului Neamț și a fost în primul rând în lupta cu abuzurile și măsurile discreționare ale PSD și ale baronului Ionel Arsene. Sunt convins că George Lazăr poate coagula în jurul lui oameni valoroși, că va conduce cu echilibru și implicare echipa PNL Neamț. Personal, văd în George Lazăr viitorul președinte al Consiliului Județean Neamț, la alegerile din 2024.

Și sunt la fel de convins că George Lazăr va face o bună echipă cu premierul Florin Cîțu, cel care poate aduce României, cu adevărat, o dinamică europeană. Premierul Cîțu face parte din garnitura oamenilor aflați la maturitate, care au experiența, dar și formarea necesară, pentru reformele prea mult întârziate. După ce a studiat la o prestigioasă universitate americană, unde a absolvit un master în economie și matematică, cu un doctorat la Iowa State University, Florin Cîțu și-a demonstrat competența ca lector universitar în Statele Unite ale Americii, ca economist la Banca Europeană de Investiții, ca economist șef la ING BANK, ca Ministru de Finanțe și lider al senatorilor liberali.

Îl prețuiesc pentru că este un profesionist, dar și un om plin de bune intenții, preocupat cu adevărat de modernizarea României, care își dorește să schimbe soarta economică și socială a românilor. Și ar mai fi un aspect, deloc de neglijat: guvernarea înseamnă și decizie politică. Dubla postură a lui Florin Cîțu, de premier și de președinte de partid, o practică întâlnită în toate democrațiile consolidate, va asigura o guvernare liberală coerentă și eficientă, ceea ce va spori șansele unui scor favorabil PNL, la alegerile din 2024.

Da, cred în acești oameni, cred în puterea lor de reformă și în spiritul lor de a face echipă, la Neamț sau oriunde în altă parte. Liberalii au nevoie de acest  suflu nou, pentru ca 2024 să găsească un PNL reformat, capabil să câștige toate scrutinurile electorale și să aducă bunăstarea și respectul pe care românii îl așteaptă!

Doar așa, PNL, cel mai vechi actor de pe scena politică românească, va putea face față provocărilor, deloc puține, ale momentului, ale etapei post-pandemie și ale schimbărilor care se resimt la nivel global. Și sunt convins că, în spiritul democrației de care am dat mereu dovadă, noi, liberalii, trebuie să profităm de această competiție internă, pentru dezbateri și clarificări, pentru reforme și modernizare internă. Mereu, prin noi înșine!

In luna iulie, liberalii își vor alege conducerile in teritoriu, iar in luna septembrie, își vor alege presedintele la nivel national.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.