Senatorul PNL de Neamt Eugen Tapu, arunca in spatiul public o declaratie bomba: Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, ar fi cercetat in acest moment in 7 dosare penale, pentru fapte de coruptie. ”Astăzi, Liviu Dragnea este încarcerat în penitenciarul Rahova, iar Ionel Arsene este cercetat penal în nu mai puțin de șapte dosare, pentru fapte de corupție”, precizeaza Eugen Tapu intr-o declaratie publicata de Monitorul de Neamt.

Declaratia senatorului Țapu a fost facuta in contextul in care liberalii acuza CJ Neamt ca nu a atras niciun euro din bani europeni in judetul Neamt. Tapu are si o explicatie pentru asta. Spune ca de dragul ”combinatiilor”, Arsene ar fi refuzat banii europeni, stiindu-se ca fondurile guvernamentale pot fi mult mai usor dijmuite, spre deosebire de fondurile UE. „O statistică făcută public de Ministerul Fondurilor Europene privind absorbția fondurilor comunitare, plasează județul Neamț pe penultimul loc, înaintea Teleormanului, județul lui Dragnea. Practic, cei doi, Dragnea și Arsene, au pus semnul interzis fondurilor europene pentru dezvoltarea celor două județe și au preferat calea scurtă, a alocărilor bugetare.

De ce a ales Ionel Arsene această cale? Răspunsul este simplu: spre deosebire de fondurile din bugetul statului, cele europene sunt supuse unui control strict, iar ele trebui cheltuite într-o deplină transparență. Asta înseamnă licitații corecte, lucrări de calitate și termene de execuție respectate.

Este de notorietate relația dintre baronul Ionel Arsene și una din firmele abonate la bugetul județului Neamț, firmă care a acaparat întreg județul și a făcut să intre în faliment alți competitori, care nu au avut norocul să fie cumetri cu Arsene. O abordare total iresponsabilă, căreia i-au căzut victime sute de mii de nemțeni, ale căror comunități nu au fost dezvoltate. Singurul interes al lui Ionel Arsene a fost ca banii de la bugetul statului să ajungă la firmele prietene, fără să dea socoteală nimănui”, mai declara Senatorul Eugen Tapu, pentru sursa citata. (Articolul complet din Monitorul de Neamt- AICI)

Ionel Arsene este trimis in judecata de DNA, tot pentru fapte de coruptie. Procesul dureaza de peste 2 ani.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Da tu mai a lu’ Tapu nu esti cercetat in nici un dosar penal? Intreb si eu pentru un prieten mai ales ca gyra targului vorbeste despre niste meleoane de euroi dati lui nea mihai sa face bloace la gura darmanestilor. Desi evaziunea este full nimeni nu vede pa motiv de coloare galbina. Ehei cumetre Tap sloboada este gura targului ce stii neata…..adica stii da nu spui…..da poate o sa declari -piei satana sau o sa spui cui trebuie…………

  2. Intervin a treia oara stimata redactie cu intrebarea adresata distinsului domn liberal Tapu daca el are vreun dosar penal. Eu nu stiu si intreb pentru un prieten si tot pe domnul liberal Tapu il intreb daca are cunostinta de niste milioane de euroi ce s-au dat cu imprumut la firma lui mea mihai la ce construieste blocuri la gura darmanestilor. Asa poate aude cineva si se sesizeaza…….si dombul liberal Tapu da declaratii dar in alta parte….

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.