Senatorul PNL Eugen Tapu, a suferit un episod de amnezie astazi, in timpul unei conferinte de presa desfasurata la sediul PNL Piatra- Neamt. Acesta a declarat ca judetul Neamt a fost condus de la revolutie incoace, doar de PSD. ”Pentru prima oară după Revoluție, PSD a pierdut județul Neamț, iar PNL este pe primul loc. Este un moment de istorie locală.  Este și un început de drum nou, după 30 de ani în care, sub dominația PSD, județul Neamț a ajuns în top-ul sărăciei, fără niciun kilometru de autostrada, fără nicio investiție majoră”, a spus senatorul liberal, uitand ca judetul Neamt a avut presedinte de Consiliul Judetean (FSN, PDSR si ulterior PSD) aproximativ jumatate din perioada mentionata. De exemplu, din 2008 pana in 2012, judetul Neamt a fost condus de PDL (Vasile Pruteanu), o mare parte dintre portocaliii de atunci, fiind acum colegi de partid cu senatorul amnezic.

Pe de altă parte, în județul Neamț au intrat sume importante. Dar să nu vă gândiți că președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, a avut în vedere dezvoltarea comunităților. Pe ici, pe colo, cât să se mai vadă ceva. Iar banii, știți foarte bine, au mers către o singură direcție, către o singură firmă, o chestiune de care DNA ar trebui să se intereseze”, a mai spus senatoru Tapu, uitand din nou ca firma lui, Vlanda Company SRL a avut contracte mamut pe banii Apaserv si pe banii mai multor primarii. Deci daca tot a pomenit de DNA si de bani publici, poate face si un autodenunt (Vezi AICI- S-a rupt lanţul de iubire! Arsene îl întreabă pe Ţapu de contractele VLANDA COMPANY cu Apaserv şi cu primăriile!)

Potrivit gandul.info, Eugen Tapu Nazare este in topul parlamentarilor care au afaceri cu statul, inca din primul sau mandat de senator. Deşi firma care a câştigat afacerile nu mai este pe numele său (în perioada 2000-2005 a fost directorul companiei), ca acţionar fiind trecut numele Cătălinei Ţapu Nazare, soţia sa, SC VLANDA COMPANY SRL rămâne o companie de succes, în ce priveşte sumele încasate din afacerile cu statul. Aproximativ 47 de milioane de lei (aproape 11 milioane de euro), atât însumează cele cinci contractele enumerate în declaraţia de interese, din anul 2014. Cel mai valoros contract este încheiat cu Compania Judeţeană APA SERV şi depăşeşte 20 de milioane de lei.

În perioada 1997-2000, Eugen Ţapu Nazare a fost subprefect al judeţului Neamţ, iar în 2005 a fost secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului.Drumul său în politică a început în 2000, când a fost ales consilier judeţean din partea PNL, ajungând, ulterior, în conducerea organizaţiei locale a liberalilor din Neamţ, mai mentioneaza sursa citata.

Pe tot parcursul conferintei de presa de astazi, ca si in alte dăți, senatorul liberal a avut o atitudine ostila la adresa jurnalistilor, facand glumițe ieftine, rastalmacind intrebarile si chicotind permanent ca un miștocar de bodegă.

Conferință de presă, PNL Neamț

Publicată de TVMneamţ.ro pe Miercuri, 13 noiembrie 2019

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.