Comunicat de presa, PNL Neamt: Tratamente disprețuitoare ale ministerului Sănătății, la adresa nemțenilor

Ministerul Sănătății continuă politica disprețuitoare la adresa nemțenilor, cel puțin așa reiese dintr-un răspuns oficial la o întrebare referitoare la situația datoriilor Spitalului Județean Neamț. Concret, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost întrebată de senatorul PNL Eugen Țapu, când va reuși ministerul să achite datoriile Spitalului Județean de Urgență Neamț, datorii care, la sfârșitul lunii martie depășeau un milion de euro.

În răspunsul primit trei luni mai târziu, cu întârziere de două luni, ministerul răspunde sec că ”în ceea ce privește acumularea datoriilor către furnizori nu rezultă că acest fapt se datorează derulării Programelor de Sănătate Publică finanțate de Ministerul Sănătății”. Mai mult, ministerul se spală pe mâini și precizează că a predat atribuțiile și competențele în sarcina administrației publice locale, mai exact a Consiliului Județean.

”Este cea mai bună dovadă de delăsare și neimplicare într-o situație care îngreunează actul medical, cu consecințe negative asupra pacienților nemțeni. Cele mai multe din datoriile Spitalului de Urgență sunt către furnizorii de medicamente și programe medicale. Cifrele sunt oficiale, publice. Cei de la minister nu au avut nici măcar curiozitatea să vadă de unde provin aceste datorii, au oferit un răspuns șablonistic și atât”, a explicat senatorul Eugen Țapu, care consideră că această atitudine demonstrează că ministerul Sănătății, de fapt, nu are banii necesari achitării datoriilor și funcționării optime a Spitalului Județean.

”La fel de revoltător este și că președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, nu a inițiat niciun demers pentru recuperarea acestor sume. Dânsului i-ar fi fost mai la îndemână, pentru că este coleg de partid cu doamna ministru. Numai că nici pe acesta nu-l interesează Spitalul Județean de Urgență Neamț, deși, conform ministerului, are atribuții și obligații pentru buna funcționare a acestuia”, a mai declarat Eugen Țapu, informeaza Biroul de presă al PNL Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.