Senatorul PNL, Eugen Țapu Nazare: “Ionel Arsene se comportă ca un bolnav psihic care a uitat să-și ia medicamentele.

Am crezut că în ultimii 30 de ani le-am văzut pe toate. Am avut și noi, în județul Neamț, personaje care au depășit limita bunului simț în declarațiile publice. Am sperat că, pe măsură ce trece timpul, lucrurile se vor așeza, firesc, într-o matrice a decenței. Din păcate, m-am înșelat.

Nu trece săptămână fără ca Ionel Arsene să se facă remarcat prin înjurii la adresa noastră, a liberalilor, și prin folosirea de expresii jignitoare. Înainte de a trece la fondul problemei, vă declar că sunt mâhnit că un asemenea limbaj are și adepți. Câți or fi ei.

În ultima ieșire publică, vorbește despre tăierile din pădurile din județul Neamț și araată cu degetul înspre mine și colegii mei. Să-i răspund? Ce să înțeleagă? Că eu nici casa nu mi-o încălzesc cu lemne? Că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat programul SUMAL care are ca scop tocmai monitorizarea tăierilor ilegale? Că în pădurile din România, inclusiv în cele din județul Neamț, vor fi instalate camere de luat vederi? Mă îndoiesc că va înceta aceste atacuri. Cred că și de după gratii va avea exact aceeași atitudine: de mincinos care strigă ”mincinoșii”, de hoț care strigă ”hoții”. Mai spun doar că am deschis un proces împotriva sa, pentru că toate au o limită.

Revenind la fondul problemei, Ionel Arsene nu ne jignește doar pe noi, liberalii, ci și pe cei de la Direcția Silvică Neamț. Revoltați, pe bună dreptate, aceștia au da publicității un comunicat de presă, din care vă prezint câteva pasaje.

Pentru județul Neamț, volumul recoltat între 2015 – 2019 din fondul forestier proprietate publică a statului, a fost cuprins între 700.000 și 825.000 m3 anual. Doar pentru fondul forestier proprietate publică a statului, administrat de către Direcția Silvică Neamț, volumul maxim de recoltat pentru anul 2020 este de 952.000 m3; din acest volum, până la 31 octombrie 2020 au fost exploatați și transportați 638.384 m3, față de 684.581 m3 în aceeași perioadă a anului trecut.

Volumul care se recoltează anual de către fiecare direcție silvică este verificat, aprobat si monitorizat de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva; totodată, toate actele de punere în valoare și autorizațiile de exploatare pentru masa lemnoasă sunt introduse in SUMAL – sistem național integrat de urmărire a trasabilității masei lemnoase.

Toate aspectele de mai sus sunt prevăzute în LEGEA nr. 46/2008 – CODUL SILVIC, cu modificările și completările ulterioare.
Activitatea de exploatare și punere pe piață a materialului lemnos este o activitate deosebit de importantă în economia națională și a județului Neamț, în care sunt implicate multe firme contribuabile la bugetul statului și de care se leagă veniturile salariale lunare ale multor nemțeni!

Direcția Silvică Neamț virează anual la bugetul de stat sume importante, bani din care se plătesc și salariile bugetarilor, ajutoare sociale, pensii și alocații.

Identificarea, cercetarea și sancționarea aspectelor ilegale din activitatea de exploatare și transport a masei lemnoase constituie o preocupare permanentă și continuă a personalului cu atribuții de pază din Direcția Silvică Neamț, iar instituțiile Statului Român acționează pentru asigurarea respectării legislației în domeniu și pentru sancționarea celor vinovați.

Considerăm că astfel de declarații dezinformează opinia publică, aducând prejudicii economice și de imagine, atât personalului silvic, cât și operatorilor economici care își desfășoară activitatea în pădurile județului Neamț”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.