Senatorul PNL de Neamt, Eugen Tapu Nazare a lansat astazi intr-o conferinta de presa un nou atac la adresa lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt. Tapu s-a referit la Spitalul Judetean, dar si la starea drumurilor si a scolilor din Neamt, afirmand ca in urma lui Arsene este dezastru, pentru ca nu a bifat nicio investitie majora de cand conduce judetul. Din atacul lui Tapu la adresa lui Arsene, nu au lipsit nici remarcile jignitoare.

Declaratia completa a lui Eugen Tapu:În urmă cu câteva zile, președintele Consiliului Județean, Ionel Arsene, vorbea despre trei ani de muncă în folosul comunității. Dincolo de exprimarea nefericită, care s-a dorit a fi plastică, laudativă, această expresie poate fi și o premoniție: pentru că Ionel Arsene ar trebui să facă ani buni de muncă în folosul comunității de care, efectiv, și-a bătut joc;

S-a învățat, am mai spus-o, cu aparițiile la televizor, cu laudele în mediul online, cu reportaje triumfaliste, dar, adevărul este că în urma sa este dezastru! În trei ani de când conduce Consiliul Județean nu poate bifa nicio investiție majoră pentru județ. La capitolul infrastructură, mare parte din drumuri sunt praf, iar ceea ce s-a întâmplat cu DJ 157 C vorbește cel mai bine despre cum înțelege să supervizeze calitatea lucrărilor. Apropo de acest drum, am avut curiozitatea să mă uit pe memoriul tehnic, iar acolo se vorbește foarte clar despre necesitatea executării unor lucrări complexe, nu doar așternere de covor asfaltic. Cu sau fără studiu geotehnic, proiectantul a spus clar că acela este un drum cu probleme, iar acum trebuie să vedem dacă societatea lui cumătru a executat toate lucrările pe care s-a angajat să le facă. Acolo se vorbește despre stabilizarea taluzurilor prin construcția de ziduri de sprijin, și de construcția de șanturi de beton pentru scurgerea apelor.Ministerul Dezvoltării va avea ce să cerceteze, dacă cumătrul a executat sau nu lucrarea cum era prevăzută în proiect!

La Educație, domeniu care nu îi era drag când era mai tânăr, se pare că nu prea i-a plăcut școala, pentru că în mandatul său nu avem în județul Neamț nicio școală modernizată și mai sunt zeci de școli cu toaleta în fundul curții!

În fine, unul dintre domeniile de interes pentru orice cetățean este sănătatea. Astăzi împreună cu președintele Cozmanciuc, cu prim vicepreședintele Lazăr și cu colegii de la Consiliul Județean am avut o întâlnire cu conducerea Spitalului Județean Neamț. Concluziile care s-au desprins sunt următoarele: Spitalul are datorii care nu sunt plătite și ar trebui să fie achitate de Consiliul Județean, de Ministerul Sănătății și de Casa de Asigurări. Am înaintat o scrisoare conducerii executive, cu o serie de întrebări, la care așteptăm un răspuns. Am aflat și azi o noutate, în urma unui control încrucișat realizat de ministerul Sănătății spitalul Județean din Neamț este o bombă cu ceas. Un pacient care vine aici cu o boală, iese din spital cu 2 -3 boli în plus, din cauza infecțiilor intraspitalicești!

Restul problemelor cred că le știți: tavane care cad în cap, mâncarea plimbată cu găleți prin curtea spitalului, mâncare adusă de bolnavi de acasă, adică nicio grijă pentru pacienți!

La nivelul investițiilor, mai ales la capitolul care ține de Consiliul Județean, stau foarte – foarte slab, sumele sunt sub 10% din cât ar trebui investit în spital!

Cu sănătatea nu ne putem juca așa! I-am spus odată: Ionele, înainte să te duci după Dragnea, mai asfaltează  o stradă, mai fă câte ceva. Acum îi spun: Ionele, înainte să te duci după Dragnea, ocupă-te și de Spitalul Județean, că mor pietrenii în spital și tu stai cu brațele încrucișate.

Dacă nu știe, să întrebe, să învețe sau să plece. Să întrebe la Suceava, la Consiliul Județean de acolo, cum se administrează un spital. Să lase orgoliile și chiar dacă Gheorghe Flutur este liberal, îl învață, doar să întrebe”, a declarat senatorul PNL, Eugen Tapu.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.