Metoda „Concursul” face victime in continuare, in ciuda avertismentelor repetate ale politistilor si campaniilor de informare. Ideea de a intra in posesia unor bani pentru care nu au facut nimic se pare ca le ia mintile nemtenilor. Ultimul caz a fost inregistrat pe 2 septembrie, cand un pietrean, in varsta de 77 de ani, a mers la politie si a depus o plangere in care arata ca a fost inselat cu aproape 1.000 de euro. Intamplarea s-a petrecut sambata, 30 august, cand barbatul a fost sunat de o persoana care i-a spus ca a castigat un premiu oferit de o emisiune televizata, in valoare de 85.000 de lei. Pentru a intra in posesia premiului, i s-a spus sa vireze printr-un serviciu bancar, intr-un cont, suma de 4.571 lei in doua tranșe, suma ce reprezenta TVA-ul la un premiu oferit de o emisiune tv, in valoare de 85.000 lei. Polițiștii au demarat imediat activitațile de cercetare pentru identificarea autorului și recuperarea prejudiciului, in cauza intocmindu-se dosar penal pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.

Aceasta este a treia victima in ultima luna, dupa ce o femeie de 66 de ani din Targu Neamt a achitat 12.000 lei, iar o alta era cat pe ce sa vireze banii dar si-a dat seama ca e o farsa si a renuntat. Polițiștii atenționeaza din nou faptul ca in cazul inselaciunilor savarsite prin metoda „Concursul”, escrocii apeleaza diverse persoane, de regula prin intermediul telefoniei fixe si, sub atribuirea calitatii false de angajatii ai unei societatii comerciale anunta ca au fost alesi castigatorii unui premiu consistent in euro. Totodata, li se transmite victimelor ca pentru a intra in posesia premiului, este necesara achitarea anticipata, prin virament bancar, a unor cheltuieli, cum ar fi impozite, taxe notariale sau de transport, onorariul comisiei de validare, deschiderea contului sau alte cheltuieli care pot ajunge la cateva mii de lei.

Pentru a nu deveni victime ale unor asemenea infracțiuni, politistii le recomanda nemtenilor sa manifeste maxima prudenta atunci cand li se aduce la cunostinta ca au castigat un premiu la un concurs la care nu au participat. Simpla utilizare a unui furnizor de servicii (de telefonie, cablu TV etc.) nu presupune inscrierea automata la un concurs, fara consimtamantul abonatului obtinut in prealabil. Pe de alta parte, fiecare trebuie sa stie ca plata unor impozite si taxe aferente unor castiguri si premii se face dupa incasarea premiului, niciodata inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.