Ca in multe alte cazuri relatate de presa locala, cu cladiri care aveau aprobare pentru un nivel si la terminarea constructiei aveau vreo sapte, in Piatra- Neamt se pregateste o noua combinatie de acest gen, pe care noi am aflat-o pe surse in urma cu scurt timp.

Un baiat descurcaret in toate anotimpurile politice (deocamdata nu-i putem da numele) vrea sa ridice intre niste blocuri, o constructie cu sase etaje (P+6) ajutat pe sest de administratia Chitic (”seriozitate in admininstratie”, nu-i asa). Blocul urmeaza a fi construit pe strada Cuza Voda, in imediata vecinatate a cladirii Plantavorel, pe locul unei centrale termice dezafectate.

In timp ce unele avize, cum este si cel de la DSP sunt pentru P+1, se pare ca certificatul de urbanism  este pentru P+6 si se depun eforturi considerabile ca si autorizatia de contructie sa fie tot pentru P+6, desi institutii al caror aviz este necesar, se opun vehement unei contructii cu sase etaje, din considerente bazate pe legi dar si pe bun simt. De exemplu, locul in care se vrea construirea acestui bloc este destul de inghesuit iar legea prevede ca pentru cladirile mai mari, sa fie prevazute si locuri de parcare noi, ceea ce in acea zona este imposibil.

Nu mica a fost uimirea multora, cand astazi s-a aflat ca o sedinta pentru consultari pe marginea acestui subiect este tinuta la secret si urmeaza sa se desfasoare maine la ora 11 in sala de consiliu a Primariei. Asa ca vor fi prezenti acolo pe langa presa, si consilieri locali din majoritatea PSD- PMP- ALDE dar si locuitori din zona vizata de ”dezvoltatorul imobiliar”, cel care spune ca are acordul proprietarilor de apartamente din zona, acestia fiind de fapt doar unul singur si nici nu este proprietar ci chirias intr-un spatiu comercial.

Se pare ca sedinta de maine va fi una cu scantei, pentru ca oamenii din zona si nu numai, sunt extrem de revoltati.

Ca de obicei, primarul Dragos Chitic nu a putut fi contactat pentru a expune un punct de vedere. Revenim.

P.S. Sursele noastre au descoperit ca Agentia de Protectia Mediului a dat aviz pentru P+6. Foarte interesant.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. cand subsemnatul depunea plangerile penale , in legatura cu astfel de fapte , incepand cu anul 2014 – 2015 ( in alta zona a acestui oras , zona obor – kaufland) , reclamand coruptia si implicarea directa a administratiei chitic , a politiei locale si a celei romane – cam multi jurnalisti au refuzat sa dezvolte subiectul .
  de neacceptat este protectia si complicitatea parchetului si judecatoriei locale , mizeria din aceste institutii .
  de acea insist asupra acestui subiect , sunt convins ca este extins la nivelul intregului oras .
  cred ca cetatenii revoltati acum ar trebui sa fie suparati pe ei , pentru lasitate , lipsa de reactie , complicitate .
  modul de operare al acestei grupari din care fac parte magistrati , functionari publici , politisti , interlopi este demn de studiat si de prezentat in presa nationala si internationala .
  “echipele” de “interventie ” de la primarie , politie , parchet si judecatorie au lucrat perfect intr-un oras in care cetatenii hiberneaza . ce-i drept , atunci cand primarul trimite politistii sa te ameninte este firesc , in majoritatea cazurilor , sa te temi !
  ameninti , folosesti interlopii si politistii la hartuirea victimei , amendezi ” te umplem noi de amenzi ” , instigi , angajezi la institutiile primariei si la asociatiile de proprietari interlopi , coordonezi activitatea de identificare a spatiilor si imobilelor de “interes” – apoi actionezi .
  parchetul si judecatoria iti asigura “protectia ” juridica , asta pana cand incep sa incurce dosarele penale , sa produca abuzuri prin indeplinirea sau neindeplinirea unor atributii de serviciu – vezi registratura judecatoriei si directia taxe si impozite , vezi politia romana .
  este o scurta prezentare a “statului de drept ” local .
  in momentul in care mafia aceasta imobiliara actioneaza tocmai prin institutiile enumerate , atunci case closed , in piatra – neamt .
  sunt convins , protectia capitalei se apropie de sfarsit .
  calcaiul lui ahile in cazul vostru , indivizilor din politie , este serviciul 112 ! ce ati facut voi cu acest serviciu european este de zona penalului , rau de tot .
  pentru adormitii din DNA , DGA , prefectura .
  doar pentru cei care nu au acest hobby , al achizitionarii de proprietati si terenuri . cu trimitere directa la angajatii din primarie , politia locala si nationala ( cel cu dubla specializare ) , familiile acestora , etc.

 2. pentru improspatarea memoriei cetatenilor din zona :
  reclamatiile constante ale locatarilor privind prezenta drogatilor in zona , ale cersetorilor , crearea permanenta a unei stari de nesiguranta si disconfort .
  acelasi model de lucru , bine coordonat , cu o campanie de presa a unor “jurnalisti ” ai IPJ neamt , care ne explicau ca nu au legislatie .
  gasca de delicventi , plantata de politisti , aceeasi ca la obor , violenti , dar impotriva carora nu se ia nicio masura .
  va suna cunoscut ?
  pai acesta , nu este cumva un mod de lucru profesionist , doamna prim – procuror ?
  domnule prefect , cand politia preia sarcina interlopilor , nu este treaba dumneavostra sa-i puneti la punct ?
  punct de plecare : plangerile penale , imaginile video , declaratiile de la parchet si politie – musamalizate pana in prezent .
  nu cumva asociatiile de proprietari sunt tocmai cele cu “relatii ” stranse cu primaria ?
  nu cumva avem unele personaje “plantate” de primarie la diferite asociatii , unde exista interes imobiliar ?
  articolele din presa : Italia , Franta , Regatul Unit – pe unde au trecut gastile acestea .
  sa citeasca si procurorii si judecatorii ( politistii nu , ei stiu ) cum lucreaza justitia cu infractorii de neamt , cei pe care putorile locale nu-i dibuiesc , nici cand fac misto de ei in fata sediului.
  intrucat traim intr-un oras unicat , condus de politicieni unicat , de judecatori si procurori unicat , de politisti inteligenti si cinstiti , de interlopi ce detin recorduri mondiale – aflam ca dosarele penale raman suspendate intre parchetul local si politie , cateva luni , ani … , nu au numar de inregistrare , iar faptele penale savarsite de procuror si politistii judiciaristi sunt ” cel mult abateri disciplinare ” , cercetate cam de 8-9 luni , “curtea ramanand in pronuntare” .
  acum intelegem de ce sunt amenintati si amendati cei care suna la 112 ?
  de ce este trimisa politia locala ( numai anumiti agenti ) sa “rezolve” cauzele interlopilor ?

 3. trimteam in Martie anul trecut unei publicatii online (autoproclamata cea mai frecventata de cititori) poze cu proiectul pe masa, mi se spunea ca sunt zvonuri. Cand trimiteam mailuri primariei, mi se spunea ca se va lua in considerare opinia cetatenilor. Cand s-au strans semnaturi de la 2 blocuri si prezentate primariei, se organizau sedinte sa vedem cum mai fentam autorizatiile. Toate documentele sunt publice pe site-ul primariei si din ceea ce se vede, e cam pe ultima suta de metri la nivel de autorizatii.
  Intrebarea mea este: daca fatada blocudui D6 este proprietate comuna a locatarilor + o anumita centura in jurul blocului, cum sa nu se ia in considerare dreptul la proprietate?

 4. notiunea de spatiul public in casa scarii de bloc , aleea de acces in imobil , spatiul public de la peretele cladirii , sunt inventii ale primariei ( vezi denunturile facute chiar de faptuitori , in dosarele lui pinalty ) . politia , jandarmeria si politia locala – au fost instruite sa nu aplice legea ? aici este grav . am cerut un punct de vedere de la MAI si IGPR – tacere !
  la o televiziune locala , acum 2- 3 ani , chiar sefii de asociatii din zona respectiva cereau , la instructiunile primarului , sa cedeze spatiul privat din scara blocului , pentru afacerea cu tevile de apa ( prosteala cu acea contorizare individuala ) . lumea este usor de manipulat , legea nu este cunoscuta si aplicata .
  politica faptului implinit , protectia judecatorilor si procurorilor corupti . sesizarile facute primariei si politiei sunt material de studiu pentru interlopi , ei actionand in consecinta , sub consultanta politiei .
  orice persoana care a reclamat fapte de coruptie ale functionarilor din primarie a fost amenintata . intotdeauna s-a actionat prin asociatiile de proprietari .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.