Soferul unui taxi a accidentat o femeie de 64 de ani, pe o trecere de pietoni de pe bdul. Traian din Piatra- Neamt.

În seara zilei de 08.11.2016, pe B-dul Traian, din mun. Piatra Neamţ, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton.

Din primele cercetări efectuate la fața locului se pare că, în timp ce un bărbat de 61 ani, din Piatra Neamţ conducea un autoturism pe str. Privighetorii, a efectuat manevra de viraj dreapta pe b-dul Traian, iar la trecerea de pietoni semnalizată corespunzător nu a acordat prioritate de trecere unei femei de 64 ani, din Piatra Neamţ, care era angajată în traversarea străzii, de la dreapta la stânga sensului de mers, accidentând-o.

Niciunul dintre cei doi participanți la trafic nu se aflau sub influența alcoolului, conform rezultatelor testării alcoolscopice.

Și în acest caz cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

ALEGE VIAŢA! CONDUCEŢI PRUDENT, PE TIMP PLOIOS! Pentru o călătorie în siguranţă, în contextul avertizării meteorologice de vreme nefavorabilă, Poliţia Română vă recomandă să conduceţi prudent, să adaptaţi continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi să luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed.

În zilele cu ploi, viscol, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi şi nu prea se asigură la traversare!

Nu ezitați să opriți autoturismul, înainte ca pietonul să își manifeste intenția de a traversa pe la trecerea de pietoni. Aceștia sunt mult mai grăbiți în condițiile unui timp nefavorabil. De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen.

Totodată, le recomandăm păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării Nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

În condiţii de vânt puternic, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.

Ionut CORFU sursa foto: ziarpiatraneamt.ro

sursa: IPJ Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.