Incepe sezonul banchetelor de sfarsit de an scolar, pentru elevii de clasa a VIII- a si pentru cei de clasa a XII-a.

Ca de fiecare data, si nu este nimic in anormal in asta, se organizeaza petreceri de ramas bun.

Anormal insa, este faptul ca unii organizatori (profesori diriginti) nu se pot dezbara de obiceiul de baga mana adanc in buzunarele parintilor.

Un astfel de caz ne-a fost semnalat la inceputul acestei saptamani la o clasa de la o scoala din Piatra- Neamt, al carei nume nu-l vom face public. Parintii au ramas muti de umire cand copiii au venit acasa si le-au transmis mesajul dirigintelui: banchetul de sfarsit de an scolar costa 1.000 de lei de elev. Da, ati citit bine, nu este nicio greseala, o mie de lei sau zece milioane de lei vechi li s-au cerut parintilor pentru banchetul de sfarsit de an.

In acest pret erau incluse petrecerea la un resturant din oras, poze, filmare si cadourile pentru profesori. Din pacate, obiceiul extrem de prost cu ploconeala asta la profesori, pare sa nu mai dispara, desi in fiecare an apar scandaluri si nemultumiri din aceasta cauza. Suntem convinsi ca cei mai multi profesori nu au astfel de pretentii, insa cineva vrea sa perpetueze fenomenul acesta foarte profitabil. In mod normal, o petrecere de acest gen, se organizeaza cu sume intre 100 si maximum 250 de lei pentru fiecare elev. Ce cadouri se puteau cumpara cu o diferenta de 750 de lei, inmultit cu aproape 30 de elevi? Sau cineva ar fi vrut sa ramana cu amintire frumoasa de pe urma clasei respective si sa bage in buzunar aceasta diferenta?

Bine inteles ca parintii au organizat o sedinta in regim de urgenta si ca prin minune, suma a scazut, la cat credeti? Exact la 250 de lei pentru fiecare elev.

Informam pe toti parintii si elevii care intampina o situatie asemanatoare, sa ni se adreseze, iar urmatorul articol pe acest subiect, va fi cu nume si prenume. Daca exista si inregistrari audio sau video care pot proba sumele care li se cer, cu atat mai bine, ele vor fi facute publice, fara rezerve. Aceste practici trebuie sa inceteze o data pentru totdeauna.

Cadrele didactice care cred ca au salarii mai mici decat li s-ar cuveni, se pot adresa directorului scolii, inspectorilor, sindicatelor, sau pot face chiar greva. Parintii nu sunt obligati sa suporte mofturi si fite din banii lor.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Greșeală este a părinților, fiindcă nu se implica. În grupul de organizare trebuie sa fie neapărat și 1-2 părinți, astfel nu ar mai apărea nici fenomene nici discuții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.