Sfidare fara precedent la adresa platitorilor de taxe si impozite din Piatra- Neamt. Dupa ce primaria a marit de curand taxele si impozitele cu 20%, directorului Publiserv, Valentin Ciobanu (PNL) i se mareste leafa din nou.

Potrivit unor surse, pana la sfarsitul lunii ianuarie, CA-ul Publiserv va aproba marirea salariului lui Ciobanu cu 1.000 de lei, acesta ajungand astfel la o leafa de 7.000 de lei pe luna. Este a doua marire de salariu a lui Ciobanu. Cand a preluat functia in octombrie 2017, salariul lui era de 5.000 de lei, la care s-au adaugat imediat 1.000 de lei. Dupa doar trei luni, se mai adauga 1.000 de lei, desi societatea nu a avut niciun salt spectaculos, ea traind exclusiv din banii primariei, adica din diverse reparatii la strazi, locuri  de joaca, etc, reparatii platite gras din bani publici, la preturi supraevaluate.

Loading...

Publiserv se ocupa si de lucrarile de deszapezire din Piatra- Neamt, insa dupa cum afirma surse din cadrul companiei, chira daca nu a nins decat de doua ori iarna aceasta, la Publiserv viata e roz pentru ca primaria a platit facturi din 2017 (cand director era Adrian Nita) in valoare de 8,4 milioane lei (84 de miliarde de lei vechi) si urmeaza sa se mai faca plati pe lucrari din acelasi an, in valoare de 1,5 miliarde de lei. In total, aproape 10 milioane de lei, aproximativ 2,2 milioane de euro pentru anul 2017.

Cu toate acestea, Publiserv ar fi incasat de la primarie pentru lucrari de deszapezire, 40.000 de lei pentru luna noiembrie 2017 si 100.000 de lei pentru luna decembrie 2017. Cifrele nu sunt oficiale ci sunt obtinute pe surse, pentru ca directorul Ciobanu este atat de transparent de cand este platit din bani publici, incat refuza in mod constant sa raspunda apelurilor noastre telefonice.

Declaratiile fostului director Publiserv, Adrian Nita, facute in urma cu cateva zile, cofirma ceea ce spuneam noi, ca Publiserv este o capusa pentru bugetul primariei Piatra- Neamt. Acesta a spus intr-o conferinta de presa ca in ultimii 10 ani, Publiserv a inghitit peste 34 de milioane de euro. Daca acesti bani se regasesc in calitatea infrastructurii din oras, lasam cititorii sa decida.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Dacă vreți sa rananeti cu onoarea nepatata dați publicității salariile directorilor Parking și Salubritas de ASTĂZI, nu de peste o luna. Ia încercați un articol de genul asta

  2. Și când mă gândesc că am avut parte de un circ PeNeList de toată jena când au făcut toate înlocuirile de șefi și șefuleți, mi se întoarce stomacul pe dos. Câtă ipocrizie au politicienii ăștia de Bistrița (plutași, le spune!)! Iar acum și președintele lor, domnu’ primar mai dă cu subsemnatul. Iar noi nația asta de năuci (să nu zic proști) îi tot votăm să ne conducă!

LĂSAȚI UN MESAJ