Un adevarat show folcoric se desfasoara in aceste zile in judetul Neamt, la cea de a 22-a editie a Festivalului International de Folcor ”Ceahlaul”, organizat de Centrul pentru Cultura si Arte ”Carmen Saeculare” Neamt, la care participa ansambluri folcorice din Romania dar si din alte 8 tari, cum ar fi Japonia sau Columbia.

Dupa cum s-a putut vedea in deschiderea Festivalului pe 1 august la Piatra- Neamt, dar si in spectacolul de ieri (2 august) de la Roman, artistii au oferit publicului o suită de reprezentări dinamice, cu accente spectaculare. Cele mai multe aplauze le-au cules cei patru membri ai trupei din Japonia care, deşi sunt doar 4, cu tobele lor par să alinieze fulgere şi trăsnete. Prestaţia de percuţie, sincron sau complementar a fost una care a mers la sufletele spectatorilor.

Grecii au un program foarte interesant, în care perla coroanei este piramida umană pe care o realizează aproape de finalul numărului. Campioni la spectaculozitate şi dinamism sunt şi artiştii din Armenia dar şi ucrainenii din nordul Sucevei, relateaza vestea.net

Toate trupele îşi au farmecul lor, aşa că nemtenii au ocazia sa le mai vada maine (4 august) la Durau incepand cu ora 16, luni (5 august) la Bicaz incepand cu ora 18:30 si marti (6 august), incepand cu ora 19 la Piatra Neamt. Fiecare spectacol ca fi precedat de o parada a tuturor ansamblurilor participante. În ultima zi de Festival, marti (6 august), incepand cu ora 21, pe Platoul Curtii Domnesti din Piatra Neamt, editia 2019 a Festivalului de Folclor International Ceahlaul se va incheia cu un spectacol extraordinar, sustinut de Ansamblul ”Maria Tanase” Craiova, cu incepere de la ora 21.

VIDEO- Parada si spectacolul de la Piatra Neamt, din prima zi de Festival:

Ionut CORFU (sursa foto: vestea.net)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.