Un cetatean din Piatra-Neamt si-a facut iesire/intrare la apartament, direct in strada. Acesta a construit scari la balconul apartamentului situat la parter, direct in strada. Scarile trec peste trotuar, mai bine de jumatate din constructie, blocandu-l. Inedita situatie a inceput sa circule si pe retelele de socializare, cei mai multi internauti exprimandu-si indignarea, si pe buna dreptate, pentru ca autoritatile ar fi trebuit sa ia masuri pana acum.

Scarile sunt pe str. Unirii, colt cu str. Emil Costinescu si au fost construite in urma cu mai multi ani, cand in apartament ar fi functionat un magazin. Mai mult, din cate se observa in imagini, trotuarul a fost construit dupa aparitia scarilor, deci cineva ar fi trebuit sa se autosesizeze, pentru ca e greu de crezut ca o asemenea constructie ar fi putut obtine avizele necesare. Sau daca le-a obtinut, e cu atat mai grav.

Pana la ora redactarii, nu s-a obtine un punct de vedere de la Primaria Piatra- Neamt, iar seful politiei locale a spus ca este la un examen si daca vrem un punct de vedere, sa trimitem o cerere scrisa la compartimentul ”Disciplina in constructii”, din cadrul institutiei amintite.

In cartierul Precista exista mai multe situatii de acest gen, in special la magazinele de la parterele blocurilor, insa cu doar o treapta sau o parte din ultima treapta, pe trotuar. Pana acum, nimeni nu a avut atat de mult curaj incat sa blocheze cu scari tot trotuarul.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. ”Pana acum, nimeni nu a avut atat de mult curaj incat sa blocheze cu scari tot trotuarul.”
  Prea elegant.
  Trebuia scris: Până acum nimeni nu a avut nesimțirea să…

 2. conform declaratiilor acestor entitati in uniforma :” pe spatiul public poti face ori ce vrei , d’aia este public ” .
  in dosarul penale care -l vizau pe fostul edil , un individ draghis face trimitere la persoana care a avut ideea nastrusnica de a declara” spatiul public ” loc de facut orice . prin spatiul public acestia inteleg inclusiv scarile de bloc , caile de acces ale imobilului , etc .
  foarte „iscusit ” mod de a rastalmaci legea , cu interes .
  asa au fost intruti si politistii , politistii locali , jandarmii , functionarii publici .
  orice reclami acestei gasti , are o singura explicatie : „spatiul public ” . in fapt , spatiul de manevra al hotiilor si ilegalitatilor lor .
  exista vreun trotuar in centrul orasului in care carciumile , dughenele , stabilimentele , sa nu ocupe trotuarul , macar jumatate ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.