Mihaela Herbicianu, din Roman, a fost condamnată ieri de Tribunalul Neamț la 3 ani și jumătate de închisoare pentru că aproape și-a ucis fiica în bătaie. Ea a fost trimisă în judecată în această primăvară și la primul termen a recunoscut acuzațiile, cerând să fie judecată rapid. Așa se face că beneficiază de o reducere substanțială de pedeapsă.

Femeia nu este la prima agresiune de acest gen, în 2011 autoritățile luând decizia de a-i lua băiețelul și a-l plasa în regim de urgență în grija instituției de protecția copilului din Roman din cauza tratamentului inuman la care îl supunea. Ulterior, Herbicianu a născut o fetiță, tatăl fiind declarat necunoscut. Dar singura zi în care femeia își amintea de copilă era cea în care îi încasa alocația, pentru că în rest nu se comporta ca o mamă.

În acest caz, procurorii au arătat în instanță că atunci când fetița a fost salvată de vecinii care au sunat la 112 și transportată cu ambulanța la spital prezenta leziuni grave în urma loviturilor suferite. Micuța a fost împunsă cu un cuțit de propria mamă. Medicii de la Spitalul municipal Roman i-au salvat viața Luciei Larisa, iar în baza concluziei legiștilor, femeia a fost pusă sub acuzare pentru tentativă de omor.

Sentința de ieri nu este definitivă, parchetul putând declara apel.

Cristina Iordache

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.