Mihaela Herbicianu, din Roman, a fost condamnată ieri de Tribunalul Neamț la 3 ani și jumătate de închisoare pentru că aproape și-a ucis fiica în bătaie. Ea a fost trimisă în judecată în această primăvară și la primul termen a recunoscut acuzațiile, cerând să fie judecată rapid. Așa se face că beneficiază de o reducere substanțială de pedeapsă.

Femeia nu este la prima agresiune de acest gen, în 2011 autoritățile luând decizia de a-i lua băiețelul și a-l plasa în regim de urgență în grija instituției de protecția copilului din Roman din cauza tratamentului inuman la care îl supunea. Ulterior, Herbicianu a născut o fetiță, tatăl fiind declarat necunoscut. Dar singura zi în care femeia își amintea de copilă era cea în care îi încasa alocația, pentru că în rest nu se comporta ca o mamă.

În acest caz, procurorii au arătat în instanță că atunci când fetița a fost salvată de vecinii care au sunat la 112 și transportată cu ambulanța la spital prezenta leziuni grave în urma loviturilor suferite. Micuța a fost împunsă cu un cuțit de propria mamă. Medicii de la Spitalul municipal Roman i-au salvat viața Luciei Larisa, iar în baza concluziei legiștilor, femeia a fost pusă sub acuzare pentru tentativă de omor.

Sentința de ieri nu este definitivă, parchetul putând declara apel.

Cristina Iordache

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.