Un barbat din Targu Neamt a reusit sa scape de sanctiunile legii, timp de 15 ani, dupa ce si-a omorat sotia si fiica. In anii 2000, barbatul a divortat de sotie, dupa separare, aceasta mutandu-se cu tot cu fiică, in orasul Buhusi. In anul 2006, barbatul s-ar fi deplasat la Buhusi, pentru a se intalni cu fosta sotie si cu fiica lor, minora. Dupa aceasta intalnire, cele doua au disparut fara urma, banuindu-se ulterior ca ar fi fost ucise, insa suspiciunile nu s-au putut proba.

In cele din urma, dupa 15 ani, politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale Neamt (SIC), au reusit sa-l dovedeasca pe criminal. La o perchezitie facuta ieri la domiciliul acestuia, au fost gasite ramasitele fiicei sale, ingropate in curtea casei din Targu Neamt. ”La data de 19.01.2021, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ s-a înregistrat dosar penal ca urmare a unei sesizări vizând dispariţia in anul 2006 a doua victime , mama si fiica minora, existând posibilitatea ca persoanele dispărute sa fi fost la acel moment victimele unei infracţiuni de omor.

Ca urmare a cercetărilor, la data de 19.10.2021, s-a efectuat percheziţie domiciliara la o locuinţa de pe raza oraşului Tg Neamţ, ocazie cu care au fost identificate rămăşiţele unui cadavru uman , posibil al unei persoanei minore, ce erau îngropate in curtea casei.

Având in vedere ca proprietarul locuinţei este tatăl uneia din victimele date dispărute in anul 2006, prin ordonanţa procurorului din data de 19.10.2020 s-a dispus efectuarea in continuarea a urmăririi penale fata de acesta sub aspectul săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzuta şi pedepsita de art. 188- 189 alin.1 lit.f cu aplicarea art.199 Cod penal.

Totodată, s-a dispus reţinerea suspectului pentru 24 de ore, iar ulterior a fost sesizat Tribunalul Neamţ cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive a inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.10.2021. Dosarul penal este instrumentat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul I.P.J Neamţ – Serviciul de Investigaţii Criminale si Serviciul pentru Acţiuni Speciale, precum Serviciului Operaţiuni Speciale Neamţ”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, intr-un comunicat de presa.

Investigatiile politistilor SIC au fost conduse de seful Serviciului, cms. sef Lucian Alexei.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.