Sindicatul Europol Neamt anunta ca politistii din Neamt se vor alatura protestului pentru autostrazi care va avea loc astazi, 15 martie la ora 15, cand lucratorii din mai multe domenii sun indemnati sa-si intrerupa activitatea timp de 15 minute.

Noi am invitat pe toti politistii aflati astazi in serviciu, nu numai pe mebrii de sindicat, sa-si intrerupa activitatea in semn de protest fata de nepasarea Guvernului in ceea ce priveste nevoie urgenta de autostrazi si de investitii in toata infrastructura rutiera din Moldova”, a declarat politistul Ioan Canarau, liderul Sindicatul Europol Neamt.

Ne alăturăm apelului civic lansat pentru a trage un semnal de alarmă față de incompetența guvernanților în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. În acest sens, colegii noștri care sunt în asentimentul acestei acțiuni și care vor fi în serviciu în data de 15 martie, la ora 15:00 se vor opri din muncă și vor ieși din birouri în afara unităților, iar cei care sunt în teren, se vor poziționa la colțul unei intersecții.

Acesta este un demers venit în mod firesc, în contextul în care polițiștii sunt printre cei mai afectați, alături de șoferi, de lipsa autostrăzilor în România. Spunem asta deoarece este cunoscută practica șefilor din Poliția Română care se pun preș în fața oamenilor politici din administrațiile locale/centrale și percutează imediat când li se cere să planteze câte un polițist în intersecție pentru dirijare sau la orice alte evenimente pentru fluidizarea circulației”, se arata pe site-ul Sindicatului Europol Romania.

Protestul initiat de omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi, a atras neasteptat de multi adepti nu numai in Moldova ci in toata tara. In judetul Neamt si-au anuntat incetarea activitatii timp de 15 minute foarte multe firme, dar si primari.

Mesajele protestului sunt  cât se poate de actuale:
Vrem autostradă

  • pentru a livra mai repede
  • pentru că parcul auto se deteriorează rapid pe drumurile proaste și cresc costurile cu întreținerea lui
  • pentru că transportul dintr-o parte în alta a țării durează enorm și asta duce la scumpirea produselor
  • pentru că pur și simplu costul cu forța de muncă este mai mare din cauza lipsei autostrăzilor.
  • pentru că riscul de accidente este mai mare pe drumurile care trec prin fiecare localitate
  • pentru că Moldova a fost neglijată total la acest capitol

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.