Dupa ce in urma cu o saptamana un iesean a fost prins de doua ori consecutiv in interval de cateva minute circuland cu viteza excesiva, iata ca a venit si randul unui motocilist sa se ia ”la tranta” cu radarele. El circula cu viteza extrem de mare in localitate, in timp ce transporta si un copil pe motocicleta si a fost inregistrat de aparatele radar, de doua ori, se anunta intr-un comunicat IPJ Neamt:

”În ziua de 11.12.2016, pe DN2, în localitatea Secuieni, un bărbat care transporta, pe motocicleta condusă de acesta, un pasager minor a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 117 km/h.

Ulterior acesta a mai fost depistat în trafic, pe un sector de drum cu limitare de viteză la 50km/h, circulând cu viteza de 151 km/h, în afara localității Trifești. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă 1125 de lei și i-a fost reținut permisul de conducere.

În data de 12 decembrie a.c., poliţiştii au acţionat în județul Neamț, în special pe D.N. 2, , cu două autospeciale neinscripţionate, dotate cu aparat radar, pentru siguranţa traficului rutier.

Astfel, în cadrul acestei acțiuni, poliţiştii au depistat 23 de conducători auto, care nu au respectat legislaţia în vigoare și cărora le-au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h.

Tot în cadrul acestei acțiuni, polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care una de conducere sub influența băuturilor alcoolice. Doar duminică, polițiștii au aplicat 277 de contravenții, dintre care 155 au reprezentat sancționarea nerespectării regimului legal de viteză, iar 17 pietoni, 14 bicicliști și 14 conducători de atelaje hipo au fost sancționați pentru abaterile săvârșite.

În total, au fost reținute 28 de premise de conducere, majoritatea pe zona Romanului. Totodată polițiștii au retras 4 certificate de înmatriculare pentru abaterile constatate.

În această săptămână polițiștii rutieri vor acționa pe raza județului pentru reducerea victimizării persoanelor prin accidente de circulație, fiind angrenați și în acțiunea desfășurată, la nivel national, sub egida Organizației Polițiilor Rutiere Europene TISPOL.”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.