Colaborarea jandarmilor cu Inspectoratul Scolar Neamt, pentru siguranta elevilor in scolile din judet, a fost subiectul conferintei de presa care a avut loc astazi la sediul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Neamt.

La conferinta au participat maior Radu Vasile Olariu, seful jandarmilor nemteni, Ioan Milea- inspector scolar adjunct si Ioan Romeo Roman- inspector scolar.

In anul scolar 2017-2018, jandarmii au in vedere siguranta din 13 scoli (7 in Piatra- Neamt, 4 in Roman, una in Targu- Neamt si una in Bicaz) cu doua mai putine fata de anul scolar 2016-2017.

In zona acestor locuri sunt patrulari mai frecvente si se tin sub observatie la orele de afluire si defluire. Totodata, jandarmii desfasoara in scoli actiuni de prevenire, inclusiv in cooperare cu Agentia Nationala Antidrog.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar au tinut sa multumeasca jandarmilor pentru cooperare si au declarat ca in anul scoalr trecut, in scolile din Neamt au fost inregistrate 801 incidente in care au fost implicati elevi, insa niciunul grav, ci doar divergente minore, dintre care cele mai multe au fost amenintari si insulte.

In judetul Neamt sunt in continuare 15 scoli care nu au nici macar gard imprejmuitor si doar 71 de unitati scolare din 136 au asigurata paza. Scoli fara paza exista in toate orasele din judet.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.