Daca in campania electorala de anul trecut social democratii promiteau ”Siguranta unui trai mai bun”, odata ajuns la guvernare, PSD vrea sa-i bage la puscarie pe românii care nu plătesc impozitul din arendă, cele pe salarii sau dobânzi. Pedepsele propuse ar fi între unu şi cinci ani. Este vorba despre o propunere a ministrului PSD al Finanţelor, Adrian Câciu.

La puscarie vor ajunge şi cei care nu plătesc impozite pe proprietate intelectuală, cei care nu plătesc impozitul pe dobânzi sau impozite în baza contractelor de activitate sportivă.

Tot cu inchisoarea sunt amenintati si romanii care nu plătesc impozit pe dividende, impozit pe pensii, contribuţii la sănătate, contribuţii la pensii, impozit pe salariu, impozit pe jocurile de noroc, contribuţii la fondul de mediu.

Toţi cei care nu plătesc aceşti bani în termen de 60 de zile de la data scadentă riscă pedeapsa cu închisoarea până la cinci ani, începând cu anul 2022. Daca o persoană acoperă integral plata şi prejudiciul este sub 100.000 de euro, se aplică doar pedeapsa cu amenda.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 60 de zile de la termenul de scadenţă prevăzut de lege, a impozitelor şi/ sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”, se arată în textul Ordonanţei de urgenţă, propus de ministrul PSD.

Asadar, in tara in care romanii platesc taxe degeaba, pentru ca infrastructura rutiera a ramas tot la nivel de promisiuni, Educatia, Sanatatea si Siguranta Publica sunt in plin dezastru, iar economia subterana si evaziunea fiscala sunt in floare, PSD ameninta cu puscaria pe romanii care intarzie plata taxelor.

Se confirma totodata faptul ca bugetul statului e pe sponci, aspect relatat deja de tvmneamt in articolul de mai jos, publicat pe 5 noiembrie:

Nu mai sunt bani! ANAF se roagă de patroni să-și achite dările la stat, înainte de termen

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.