O casa din comuna Margineni a  fost distrusa ieri intr-un incendiu pornit de la tabloul electric, unde niste sigurante supradimensionate s-au aprins, anunta ISU Neamt:

Joi, 06.07.2017, la ora 09:02, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o casă în satul Hârţeşti, comuna Mărgineni. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofiţer şi doisprezece subofiţeri cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD(EPA) din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi patru pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Mărgineni.

În urma evenimentului au ars bunurile de uz casnic, mobilierul, aparatură electronică, o butelie de aragaz şi articolele de îmbrăcăminte aflate în cele două camere ale locuinţei, planşeul din lemn pe o suprafaţă de cca. 100 mp, acoperişul casei realizat din lemn cu învelitoare din draniţă acoperită cu tablă.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,siguranţe fuzibile supradimensionate”.

Tot ieri, pompierii nemteni au intervenit la un incendiu dintr-o localitate din judetul Iasi:

Joi, 06.07.2017, la ora 22:27, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o casă în localitatea Tansa din judeţul Iaşi. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari şi şase pompieri voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tansa.

În urma evenimentului au ars acoperişul bucătăriei de vară şi al magaziei confecţionat din astereală din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de cca. 25 mp, obiecte de mobilier, electrocasnice, materiale textile, două geamuri şi două uşi.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile”.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.