Asociatia Pedagogica „Educatoarea”, in parteneriat cu Gradinita cu program prelungit „Moldocim” Bicaz, organizeaza, in perioada 15 – 16 martie, cea de-a III-a editie a Simpozionului regional „Ganduri de ecologist”, manifestare dedicata atat cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar, cat si prescolarilor si elevilor.

Activitatea se va desfasura pe trei sectiuni. Prima sectiune este dedicata exemplelor de bune practici, adresandu-se cadrelor didactice si vizand identificarea modalitatilor concrete de abordare a educatiei ecologice in invatamantul preuniversitar. Dascalii trebuie sa prezinte experiente didactice proprii, sa formuleze opinii si sugestii referitoare la optimizarea activitatilor in domeniu si sa ofere modele de bune practici dobandite prin proiecte sau parteneriate derulate ori aflate in derulare.

Celelalte doua sectiuni se adreseaza atat prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, care trebuie sa  realizeze lucrari din materiale refolosibile pe tema „Viitorul este verde”, cat si elevilor din ciclul gimnazial care vor aborda tema „Ambasadorii Mediului”, concepand postere cu mesaje ecologice.

Fiecare participant la sectiunea I va primi diploma de participare. Creatiile prescolarilor si elevilor vor fi expuse in cadrul unei expozitii, jurizate de un juriu de specialitate, iar premierea acestora se va face in ziua desfasurarii simpozionului, acordandu-se locul I, locul II, locul III si mentiuni, pe nivele de invatamant.

Luna padurii (15 martie – 15 aprilie) este unul din cele mai importante evenimente silvice si ecologice, avand drept scop sensibilizarea oamenilor in ceea ce priveste importanta conservarii mediului inconjurator, in special a padurilor. Sarbatoarea isi are inceputurile in anul 1872, cand in Statele Unite a debutat o campanie de sadire a arborilor, ca urmare a despaduririlor tot mai accenuate. In Romania, Luna Padurii a fost marcata pentru prima data in 1902, de catre Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor si Instructiei Publice, sub denumirea de „Sarbatoarea sadirii arborelui”.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.