Razvan Cuc, candidatul PSD la Primaria Piatra Neamt, a prezentat ieri proiectul centurii ocolitoare a orasului Piatra Neamt, proiect analizat si pus la punct alaturi de specialisti in transporturi, timp de doua luni de zile.

Centura (drum de tip expres) ar urma sa ocoleasca orasul Piatra Neamt prin partea de EST, prin comunele limitrofe, in mod asemanator celei de la Bacau, care se construieste deja. In proiectul lui Razvan Cuc, centura urmeaza traseul Dumbrava Rosie (se intra dintr-un sens giratoriu la intersectia cu DN 15)- Izvoare (se intersecteaza cu drumul expres Piatra Neamt- Bacau)- iesirea din Piatra Neamt spre Girov (pe tritoriul comunei Gîrcina)- iesire din Piatra Neamt, zona Ocol.

Mai jos, simularea video a proiectului, despre care Razvan Cuc a spus ieri ca poate fi finantat si din fonduri europene si ar putea fi finalizat in maximum 4 ani:

Centura Piatra Neamt

? Am prezentat astăzi proiectul centurii ocolitoare a municipiului Piatra-Neamț. Le mulțumesc tuturor celor care au participat și echipei Alianței pentru Piatra-Neamț, PSD-PPU, pentru implicarea în organizarea evenimentului. ? Mă bucur că am reușit, lucrând cu o echipă de specialiști, ca în timp scurt să punem la punct un proiect așa cum scrie la carte. Cu variante și scenarii, cu cifre și date concrete, nu un set de propoziții însoțite de imagini false. Un proiect care va contribui în mod decisiv la dezvoltarea economică a orașului. ? Dincolo de prezentarea propriu-zisă a acestui proiect extrem de important pentru oraș, vreau să vă mai spun câteva lucruri care cred eu că sunt importante.? În primul rând, vreau să vă vorbesc despre viziune. Nicio politică de dezvoltare și niciun proiect nu pot fi puse în operă fără să fi avut la bază reprezentarea viitorului. Viziunea este punctul de plecare a oricărei construcții. Materializarea ei înseamnă efort, pricepere și dăruire! ? În al doilea rând, eu cred că un om politic trebuie să muncească neîncetat pentru a lăsa ceva în urma sa. Se spune că un bărbat trebuie să construiască o casă, să planteze un pom și să aibă copii pentru a fi împlinit. Un om politic care își asumă destinul unei comunități are o răspundere mult mai mare. Comunitatea este familia lui, iar obligația sa este să îi asigure o viață bună în prezent, dar să creeze și premisele pentru un viitor bun.? Și mai adaug ceva: alegerile sunt o competiție a proiectelor și a oamenilor care pot și știu, dar își și doresc, să ducă la bun sfârșit proiecte de dezvoltare. Am intrat în competiție pentru Primăria din Piatra-Neamț cu bună credință, fără nicio ostilitate, cu dorința de a construi. ? Orașul a fost lăsat prea mult timp la limita supraviețuirii, iar pietrenii au fost abandonați de conducătorii de până acum ai orașului. Știu că încrederea se câștigă greu. Dar vă promit că dacă voi avea încrederea pietrenilor și voi ajunge primar, vom face din Piatra-Neamț mândria Moldovei. Vom construi cu toții, împreună, Perla Moldovei.#construimîmpreună

Publicată de Razvan Cuc pe Joi, 17 septembrie 2020

Mă bucur că am reușit, lucrând cu o echipă de specialiști, ca în timp scurt să punem la punct un proiect așa cum scrie la carte. Cu variante și scenarii, cu cifre și date concrete, nu un set de propoziții însoțite de imagini false. Un proiect care va contribui în mod decisiv la dezvoltarea economică a orașului.
 Dincolo de prezentarea propriu-zisă a acestui proiect extrem de important pentru oraș, vreau să vă mai spun câteva lucruri care cred eu că sunt importante.
 În primul rând, vreau să vă vorbesc despre viziune. Nicio politică de dezvoltare și niciun proiect nu pot fi puse în operă fără să fi avut la bază reprezentarea viitorului. Viziunea este punctul de plecare a oricărei construcții. Materializarea ei înseamnă efort, pricepere și dăruire!
 În al doilea rând, eu cred că un om politic trebuie să muncească neîncetat pentru a lăsa ceva în urma sa. Se spune că un bărbat trebuie să construiască o casă, să planteze un pom și să aibă copii pentru a fi împlinit. Un om politic care își asumă destinul unei comunități are o răspundere mult mai mare. Comunitatea este familia lui, iar obligația sa este să îi asigure o viață bună în prezent, dar să creeze și premisele pentru un viitor bun.
 Și mai adaug ceva: alegerile sunt o competiție a proiectelor și a oamenilor care pot și știu, dar își și doresc, să ducă la bun sfârșit proiecte de dezvoltare. Am intrat în competiție pentru Primăria din Piatra-Neamț cu bună credință, fără nicio ostilitate, cu dorința de a construi.
 Orașul a fost lăsat prea mult timp la limita supraviețuirii, iar pietrenii au fost abandonați de conducătorii de până acum ai orașului. Știu că încrederea se câștigă greu. Dar vă promit că dacă voi avea încrederea pietrenilor și voi ajunge primar, vom face din Piatra-Neamț mândria Moldovei. Vom construi cu toții, împreună, Perla Moldovei”, a declarat Răzvan Cuc.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Stimate, candidat, ataci suportul meu electoral! Dar intreb pe proiectanți de ce ocolesc COMUNA SAVINESTI ? Intreb pe proiectanți nu era mai scurt decât prin …? INTREB? Poate …. sa fie gata si asta!!! Multumim tuturor care au făcut si executat proiectul ” AXIAL” . Este ceva deosebit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.