Viceprimarul orasului Piatra- Neamt, Bogdan Gavrilescu (PMP) a initiat un proiect pentru reamenajarea centrului orasului, prin construirea unui pasaj rutier subteran intre Hotelul Ceahlau si Teatru Tineretului. Astfel, se va extinde parcul central cu aproximativ 4.000 de metri patrati, urmand ca deasupra pasajului sa fie amenajat un loc de promenada unde va fi complet interzis traficul rutier. In pasaj vor amenajate cel putin 200 de locuri de parcare, dublu fata de cate sunt disponibile in prezent. Odata cu darea in folosinta a pasajului, se va fluidiza si traficul rutier in zona respectiva. Proiectul este acum in faza de studii de fezabilitate si dezbatere publica. Costurile totate se vor ridica la aproximativ 4 milioane de euro, bani din fonduri europene, si se preconizeaza ca in maximum doi ani, proiectul sa fie finalizat, a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Spatiile comerciale deja existente vizavi de parc vor avea si ele o noua infatisare (foto- imaginea este cu titlu de propunere/informativ)

Mai jos, o simulare VIDEO a proiectului:

Ionut CORFU

5 COMENTARII

 1. INTREBARI:
  Cum va fi decongestionat traficul in oras, ajuns la cote insuportabile, pe perioada celor doi ani de santier?
  Prin ce mecanisme se va fluidiza traficul in zona după terminarea pasajului?

  Intreb pentru ca nu toti ne pricepem la mega-proiecte iar experienta cu pasajul de la Curtea Domneasca ne demonstreaza ca fluidizarea traficului e si nu prea, cel putin la anumite ore.

 2. “Viceprimarul orasului Piatra- Neamt, Bogdan Gavrilescu (PMP) a initiat un proiect?”
  El nu era nici macar consilier local când proiectul ăsta a fost inițiat. Va rog sa reformulați..

 3. Cred ca “strangularea” traficului este pe sensul giratoriu din fata Hotelului Ceahlau spre giratoriile spre strada Orhei si giratoriu din spatele hotelului Ceahlau sens spre Ana Ipatescu;
  Acolo trebuie lucrat la o solutie;
  Prin acest proiect nu se realizeaza decit un alt pietonal cu scop recreativ si se va comporta ca si cel de linga Turn;

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.