Asistentul Ionut Nistor, presedintele filialei Neamt a Sindicatului Solidaritatea Sanitara, a afirmat ca Ministrul Sanatatii a avut o intalnire, acum doua zile, cu reprezentantii Federatiei Solidaritatea Sanitara pentru a cauta solutii comune in interesul personalului medical. Dialogul social a avut loc dupa mitingul organizat la Bucuresti, de sindicalistii nemultumiti de cuantumul salariului, de unele prevederi ale Legii Malpraxisului si de conditiile de munca.

Nicolae Banicioiu – Ministrul Sanatatii
“Am discutat impreuna cu reprezentantii Federatiei Solidaritatea atat despre cresterea salariilor angajatilor din sistemul sanitar, majorarea finantarii din domeniu dar si despre Legea Malpraxisului si calitatea serviciilor medicale. Vom continua dialogul social pentru a gasi solutii comune in interesul angajatilor din sistem”

Reprezentantii sindicali au subliniat nevoia de majorare a salariilor tuturor angajatilor din sistemul sanitar si introducerea salarizarii suplimentare in functie de performanta, dar si necesitatea echivalarii pregatirii asistentelor medicale cu studii postliceale.
De asemenea, discutiile au vizat si eliminarea discriminarilor salariale din sanatate, cresterea finantarii din sistemul sanitar, imbunatatirea semnificativa a calitati vietii profesionale a angajatilor din sanatate cu masuri aditionale, precum si pregatirea unei strategii in domeniul sanatatii pentru urmatorea peridoada de programare financiara a Uniunii Europene, cu accent pe resursa umana, potrivit comunicatului emis de Ministerul Sanatatii.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.