Chiar daca la ultima rectificare bugetara s-au alocat bani pentru orele suplimentare, norma de echipament si alte drepturi speciale, politistii semnaleaza in continuare oficialilor de la varf deficitul de personal ca problema ramasa nerezolvata. Agentul sef Ioan Canarau, presedintele Sindicatului National al Agentilor de Politie filiala Neamt si viceliderul SNAP, spune ca se fac permanent demersuri la minister pentru solutionarea problemei. Acesta a declarat ca au facut apel catre Guvern pentru a se gasi variante pentru marirea efectivelor politiei, in prezent agentii fiind nevoiti sa desfasoare numeroase ore suplimentare in plus, din cauza interventiilor numeroase de infractiuni.

Situatia de ultima data arata ca in cea mai noua activitate gestionata de politisti, institutia supravegherii judiciare reglementata de noile coduri penale, sunt angrenati circa 500 de agenti la nivel national. Acestia au urmarit, din februarie 2014 cand au intrat in vigoare noile coduri penale si pana acum, mii de persoane cu restrictii de ordin preventiv cu arest la domiciliu, control judiciar si control judiciar pe cautiune. Numai saptamana trecuta s-au inregistrat 141 de persoane supuse supravegherii judiciare exercitate de politistii din birourile organizate in cadrul politiilor municipale.

Prin urmare, sindicalistii din cadrul federatiei “Alexandru Ioan Cuza” remarca situatia si cer sa se faca noi angajari in sistem prin care sa se poata asigura volumul de munca din teritoriu. Ramane de vazut ce raspuns vor primi, insa angajarile de orice fel in sistemul bugetar sunt in continuare suspendate, potrivit guvernului.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.