Sindicatul Europol demontează reactia Ministrului de Interne Lucian Bode, dupa ce acesta a anuntat masuri drastice privind gluma de la Giurgiu, cu o presupusa cerere a unui politist care ar fi cerut de la șefi un porc de Craciun. Bode spunea atunci ca ”Pana cand o zbura porcul, am decis eu sa-i zbor pe cativa din functii”, semnand imediat destituirea din functie a sefului Serviciului Rutier Giurgiu.

Sindicatul Europol insa, da cărtile pe fata si îl acuza pe ministru ca a actionat in necunostinta de cauza si ca de fapt, seful demis ramanea oricum fara functie, pentru ca avea imputernicire doar pana pe 30 noiembrie.

Povestea porcului, de Lucian Bode”, își intituleaza sindicalistii din Politie reactia la demersurile lui Bode, ilustrand-o cu un fotomontaj la fel de ironic.
 ”Nu a avut nimeni curiozitatea să întrebe și să constate că raportul NU este real, că NU a fost întocmit sau semnat de polițiștii cărora le apare numele pe raport sau că NU a fost înregistrat la nivelul unității. De ce? Pentru că la noi „tot ce zboară se mănâncă” și pentru că șefii Poliției nu au avut capacitatea să iasă imediat să comunice aceste informații, lăsând ca interpretările pe subiect să fie acceptate ca fiind reale, de către public.
Simțul umorului sau lipsa acestuia este indicatorul de inteligență al unui om. Iar în privința ministrului Bode avem dubii serioase văzându-i reacția pe acest caz. Satisfacția cu care a anunțat Bode că l-a „zburat” din funcție pe șeful Serviciului Rutier, ne-a lăsat impresia că a destructurat vreo rețea de crimă organizată sau că l-ar fi prins pe cel care a pus bomba la Arad. În realitate, anunțul acestuia reprezintă o adevărată cacealma, și asta pentru că ofițerului care exercita funcția de șef serviciu rutier îi expira oricum împuternicirea în 30 noiembrie însă, imediat după ce a văzut amploarea dată acestei glume, a solicitat din proprie inițiativă încetarea împuternicirii pentru această poziție, înainte de anunțul ministrului.
Și mai vedem dubla măsură în cazul lui Bode în condițiile în care a declarat că „a decis declanșarea cercetării prealabile” în cazul a 5 agenți menționați în pozele care au apărut în presă, în condițiile care, pentru cms. șef Christian Ciocan, după circul pe care l-a făcut în vară pentru faptul că a fost amendat, nu s-a declanșat nicio cercetare disciplinară, nu s-a aplicat nicio sancțiune și nici nu s-a reținut că a fost prejudiciată imaginea instituției.
Sindicatul EUROPOL va asigura asistența polițiștilor cercetați pentru a demonstra ridicolul situației”, transmite Sindicatul Europol.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.