Sindicatul politistilor Europol Neamt, reactioneaza dupa incendiu produs ieri la sediul Politiei Roman (detalii despre incident AICI). Sindicalistii sustin ca din cauza managementului defectuos, daca incendiul s-ar fi produs dupa miezul noptii, s-ar fi putut transforma intr-o tragedie. ”Am spus și vom spune mereu că managementul în Poliția Română lasă de dorit, e făcut după ureche și pune în pericol viețile polițiștilor și patrimoniul instituției.
Ieri, în încăperea din subsolul clădirii Poliției Mun. Roman unde sunt montate centralele termice a avut loc un incendiu. Din fericire nu a fost grav. Aproape 45 de polițisti s-au autoevacuat. Dar, dacă incendiul s-ar fi produs după ora 00:00 situația putea să se transforme într-o tragedie.
În ciuda prevederilor legale existente la camera ofițerului de serviciu, după ora 12 noaptea, se află un singur polițist care în orice moment poate păți ceva.
Dacă i se face rău n-are cine să-l ajute. Dacă are loc un incendiu și este prins în activități operative, nenorocirea se poate întâmpla fără opreliști. Dacă, din varii motive își pierde cunoștința și are loc un incendiu catastrofa va macina clădirea în întregime. Se pot întâmpla multe atunci când ai un singur politist planificat în serviciu.
Oare la câte unități și subunități de poliție din România sunt situații similare? Credem că prin grija managerilor, la nepermis de multe. Vinovații fără vină vor beneficia de protecția sistemului imunitar. Nevinovații, îi facem statistică!”, sustin sindicalistii Europol Neamt.
Liderul Sindicatului, politistului Ioan Cănărău, a vorbit despre incendiu la un post local de televiziune:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.