Spitalul Judetean Neamt, din suobrdinea CJ Neamt, a fost amendat cu peste 34.000 de lei, după ce a fost descoperita o bacterie cu s-au infectat mai multi pacienti internati la ATI.

Sanctiunile au fost aplicate in urma unui control DSP Neamt si DSP Iași, se anunta într-o informare transmisa în aceasta seara de DSP Neamt. Informarea este extrem de succinta, nu se prezinta prea multe detalii, ca si cum cineva ar vrea sa se treaca pe repede înainte peste acest subiect (atât DSP cât și spitalul sunt în subordinea Ministerului Sănătății, condus de PSD-istul Alexandru Rafila). Nu se prezinta nici măcar numarul exact al cazurilor de pacienti care au ieșit din spital cu mai multe afectiuni decât aveau când au intrat, si nu se prezinta nici câți dintre acești pacienti au ieșit între 4 scânduri din spital după ce au contractat infectii nosocomiale la Sectia ATI, aceeași Secție unde in urma cu 2 ani, 15 oameni au murit arși de vii, fără să fie găst vreun vinovat.

Nici Spitalul Judetean nu a transmis nimic oficial referitor la acest subiect, desi in presa locala a aparut informatia că ar fi vorba despre 7 morți.

Informarea DSP Neamt: Direcția de Sănătate Publică Neamț a fost informată în luna octombrie 2022, despre existența mai multor cazuri de infecții asociate asistenței medicale cu Acinetobacter, la nivelul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

O echipa formată din medici epidemiologi și de laborator din cadrul Direcției de Sănătate
Publică Neamț și din cadrul Centrului Regional de Sănătate Publică Iași s-a deplasat la
Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru investigații epidemiologice și
microbiologice.

Inspectorii sanitari din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică au efectuat, în paralel, o acțiune de control și pentru neconformitățile constatate au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare de 34.000 lei.

Au fost dispuse măsuri privind implementarea la nivelul unității sanitare a tuturor prevederilor Ordinului M.S. nr. 1761/2021, cu modificările și completările ulterioare, a
prevederilor Ordinului M.S. nr. 1101/2016, cu modificările și completările ulterioare,
elaborarea/revizuirea unor proceduri și protocoale de lucru, reinstruirea periodică a
personalului.

Inspectorii sanitari vor efectua recontroale pentru verificarea remedierii neconformităților constatate.

1 COMENTARIU

  1. Ar trebui verificate si alte sectii ,de exemplu la Paleatie unde s a gasit clostridium si alte bacterii care pt pacientii internati acolo pot fi fatale.Nu mor de boala lor ci din cauza infectiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.