Referitor la articolul publicat de tvmneamt.ro, Mamă și copii suspecți de coronavirus, trimiși la plimbare de medici, Spitalul Judetean Neamt transmite ca aspectele semnalate de mama celor doi copii nu se confirma. Potrivit unui punct de vedere trimis catre tvmneamt in aceasta seara la ora 19: 30 (dupa 4 ore de la publicarea articolului), conducerea spitalului sustine ca femeia nu ar fi avut febra cand s-a prezentat la spital, aceasta fiind insotita de copii pentru ca nu avea cu cine sa-i lase acasa, acestia fiind deja sub tratament pentru viroza, dat de medicul de familie. Ea a fost trimisa acasa si i s-a indicat sa revina dupa 48-72 de ore daca simptomele persista. ”Pacienta B. R. de 40ani, din Piatra Neamt, a declarat personalului medical ca ar fi intrat în contact pe data de 11.03. cu o persoană venită din Franța în data de 09.03. Pacienta a spus ca de duminică prezintă tuse și febră. Are 2 copii de 6 respectiv 8 ani, care sunt în tratament pentru viroza, dat de la medicul de familie. A solicitat ambulanta la ora 2:00 noaptea pentru ca are febra si ca a luat contact cu persoana din Franta. Isi ia si copii in salvare ca nu are cu cine sa ii lase. In triaj cort i s-a luat tensiunea , pulsul si saturatia in Oxigen. Temperatura nu s-a putut lua in cort deoarece cedasera de la frig bateriile. Pacienta a fost dirijata in izolatorul UPU unde a fost consultata de medicul de boli infectioase moment in care i s-a luat si temperatura, aceasta fiind de 36,5 grade. In urma declaratiilor ei s-a constatat de catre medicul de boli infectioase ca in data de 9.03. Franta nu era in cod galben si dupa ce s-a luat legatura si cu DSP-ul a fost trimisa la domiciliu cu tratament in jurul orei 4:00 cu indicatia de-a reveni dupa 48-72 ore daca se mentin acuzele dupa tratament”, transmite conducerea Spitalului Judetean Neamt.

Reamintim ca in aceasta dupa-amiaza, o femeie din Piatra Neamt reclama faptul ca a fost trimisa acasa de la UPU Piatra Neamt cu tot cu cei doi copii, desi toti avea simptome de coronavirus. Vezi articolul AICI!

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Este foarte interesant modul în care cei de la SJN se debarasează de cazuri: <> Se știe de atâta vreme de această pandemie, iar la Neamț încă se merge pe presupuneri. Așa a fost și cu acel concurs indispensabil pentru centrul cultural mondial Piatra Neamț. Se știa că în Europa sunt mii de cazuri, concursul s-a ținut totuși cu un juriu internațional și cu public numeros. Nimeni nu a avut curajul să oprească acea manifestare. Nimeni.
    Cazul 6 s-a simțit rău, a fost plimbat din secție în secție și nimeni nu s-a gândit că ar putea fi pozitiv și contagios. Acum, câteva cadre medicale în izolare. Autoritățile ar trebui sa ia în calcul deschiderea unui nou cimitir. Poate lângă Sala Polivalenta, spre aducere aminte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.