Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt anunta ca in aceste momente, la Spitalul Judetean Neamt se pregateste spatiul pentru instalarea sistemului de testare a cazurilor suspecte de infectare cu Covid 19, pe care l-a achizitionat CJ Neamt si care urmeaza sa fie livrat peste 10 zile. ”La Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț facem pregătiri în forță pentru primirea pacienților infectați cu coronavirus COVID-19!

Se lucrează pentru amenajarea spațiului în care va fi montat sistemul real-time PCR și kitul pentru detecția COVID-19, care urmează să ajungă și vor fi achiziționate cu fonduri de la Consiliul Județean Neamț! În curtea spitalului s-au instalat containere complete, legate la apă și canal, care vor fi mobilate pentru așteptare, eventual dirijare imediată a pacienților către Secția Infecțioase”, a declarat Ionel Arsene.

Totodata, la Sectia Neurochirurgie se fac pregatiri pentru tratarea pacientilor in stare grava. ”Etajul 2 al Secției de Boli Infecțioase este pregătit pentru tratarea pacienților care manifestă forme ușoare sau medii ale infecției cu coronavirus, iar la Neurochirurgie se face amenajare/ curățenie/ dotare pentru a putea fi internați pacienții infectați ce vor prezenta simptome mai grave și vor avea nevoie de ventilație mecanică!

Am făcut și fac apel la nemțeni să nu intre în panică! Fac tot ce ține de mine pentru ca Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț să aibă toate cele necesare pentru tratarea pacienților! Sunt alături de cadrele medicale implicate în tratarea oamenilor infectați cu COVID-19, le mulțumesc pentru orice efort pe care îl depun pentru salvarea de vieți și le felicit pentru devotamentul lor!

Am încredere că vom depăși cu bine această perioadă grea! Vă rog, dragi nemțeni, fiți responsabili prin ceea ce faceți! Stați în casă! Sunt specialiști care sunt la muncă pentru binele dumneavoastră!”, a mai precizat presedintele CJ Neamt.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Asigurați le protecție cadrelor medicale înainte de a le supune contactelor cu covid,altfel veți rămâne cu containerele pline de pac și nu va avea cine să se ocupe de tratarea a lor!Nu mai ascunde ti adevarul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.