In centrul orasului Piatra- Neamt, la Curtea Domneasca, mare Festival mare. Nu vrem sa spunem acum cat e de reusit sau nu. Remarcam doar ca in timp ce in centru e ditamai Festivalu` (care nu costa deloc putin), in cartierul Darmanesti e groapa si calu`.

In zona magazinului AZI, pe strada 1 Decembrie 1918, zace o groapa facuta de Apaserv, care ocupa complet un sens de mers. Minunatia de groapa implineste acus frumoasa varsta de o saptamana si pune in pericol siguranta traficului rutier in mod cat se poate de serios soferii fiind nevoiti sa treaca pe contrasens pentru a o ocoli, chiar langa ea fiind si o trecere pentru pietoni. Este doar o chestiune de timp pana ce acolo se va produce un accident rutier. Intai au pus in groapa niste nisip apoi a aparut si niste balastru, dupa care au pus (nu stim cine)  vreo patru placi de beton, totul alandala, exact ca pe cea mai amarata ulita sateasca.

Astazi, probabil ca vreun cetatean din zona, a semnalizat groapa ”corespunzator” cu niste crengi, pentru ca aspectul rural sa fie complet. Faimoasa Politie Locala din Piatra- Neamt nu s-a deranjat sa dea vreo amenda celui care a facut groapa fara sa aduca locul la starea initiala si nici nu s-a obosit sa-l oblige sa o semnalizeze corespunzator. Schimband un pic registrul, ne gandim ca primarul, viceprimarii si consilierii locali de la toate partidele s-au simtit destul de bine astazi la poze la Festival, nu?

In acelasi loc, la cativa zeci de metri de groapa, un grup de tigani (de la distanta pareau romani si credeam ca a luat-o festivalul hai hui prin tot orasul) mergea cu o caruta pe contrasens, cand pe trotuar cand pe banda unu, completand peisajul de Smart City, concept cu care se tot lauda primarul Chitic. Nici pe astia nu-i vede politia locala desi fac asta zilnic, de multe ori si in plin centrul orasului.

Tragem totusi nadejde ca nu se va convoca o sedinta de Comisie Rutiera in regim de urgenta si se va hotara amplasarea unui sens giratoriu in fata la AZI.

Incheiem, urand distractie placuta autoritatilor locale, pentru ca maine mai este o zi de Festival.

Ionut CORFU

 

 

 

 

 

 

 

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Nu va dura mult , până când vor începe evenimentele rutiere și în sensul giratoriu dela Carrefour pe centură unde , grație comisiei rutiere (habarniștii) au dispus ștrangularea traficului de camioane , montând borduri curbate în zig-zag pe după care nu merg nici autoturismele dar mite camioanele . Aceste borduri ar trebui demontate urgent și asta pe banii membrilor comisiei rutiere. Ce părere are șeful reglementării din cadrul poliției rutiere ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.