Soarta Parcului Zoo din Piatra Neamt, ajunge joi, 22 aprilie, pe masa consilierilor locali, care vor trebui sa decida daca locul ramane cum a fost si pana acum, sau daca se transforma in gradina publica.

Conform Proiectului de Hotarare initiat de primarul Andrei Carabelea, actualul Parc Zoo ar urma sa fie dezafectat, animalele sa fie transferate in alte gradini zoologice, iar in locul lui sa fie amenajata o gradina publica. Contractul de gestiune cu firma care administreaza acum Parcul, expira pe 12 august 2021, iar consilierii locali vor trebui sa decida daca se va merge pe aceeasi varianta sau daca vor pune in practica initiativa primarului. ”Tinand cont de cele aratate mai sus (n.red. expirarea contractului de gestiune cu firma privata), este necesar a se lua masuri in vederea reorganizarii spatiului pe care exista Parcul Zoologic, asigurarea unor adaposturi corespunzatoare pentru animalele existente in parc (in sensul transferului catre alte gradini zoologice, parcuri zoologice), ceea ce va duce la indepartarea mirosurilor neplacute, precum si tranformarea acestui parc zoologic in gradina publica, in conformitate cu prevederile legislative in vigoare. Gradina publica va oferi publicului (dupa indepartarea tuturor grilajelor de fier aferente custilor), o imagine noua prin reamenajare, prin plantarea de material floricol si dendricol, prin amenajare de mobilier urban nou, modern, obiectivul fiind crearea unei oaze de relaxare si agrement care sa atraga un numar cat mai mare de oameni de toate varstele”, se arata în referatul de aprobare semnat de Andrei Carabelea.

Desfiintarea Parcului Zoo a nascut vii controverse in spatiul public dupa ce primarul Carabelea si-a facut cunoscuta aceasta intentie la inceputul lunii februarie 2021. Administratorul actual al parcului, sustine ca locul este unul de maxim interes pentru turisti si ca animalele sunt tinute si ingrijite in conditii absolut legale, in conformitate cu cele mai exigente norme in domeniu. De partea cealalta, primarul vine cu un sondaj pe care sustine ca l-a facut in mediul online, si in urma caruia, cei mai multi pietreni si-au exprimat dorinta ca parcul zoo sa fie dezafectat. Evident, nu au lipsit nici speculatiile ca la mijloc ar fi vorba de un tun imobiliar.

In sedinta de Consiliul Local de pe 22 aprilie, consilierii locali vor decide cărei tabere vor da dreptate.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.