Un sofer de camion a fost sancționat de politistii nemteni, pentru nerespectarea dispozițiilor privitoare la pauzele și perioadele de odihnă, cu amendă în valoare de 4.000 lei, vehiculul fiind imobilizat până la îndeplinirea condițiilor de legalitate pentru continuarea transportului, transmite IPJ Neamt.

Acesta a fost tras pe dreapta de politisti, in timpul unei actiuni desfasurate duminica in 3 comune din vecinatatea orasului Roman. ”La data de 7 noiembrie a.c., în intervalul orar 16-20,  echipe comune formate din polițiștii Biroului Rutier Roman și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Neamţ, au acţionat pe raza localităților Ion Creangă, Valea Ursului și Oniceni, pentru prevenirea accidentelor rutiere și verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Agenții economici verificați, au fost sancționați pentru neregulile constatate, fiind aplicate 3 de sancțiuni în valoare de 4.500 lei, pentru nerespectarea dispozițiilor OUG 28 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de 550 de lei.

Totodată, polițiștii au întocmit acte de constatare, pentru nerespectarea de către 4 agenți economici a regulilor sanitare stabilite prin noile modificări legislative, acestea fiind înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț, pentru a dispune măsurile legale ce se impun.

De asemenea, au fost reținute 2 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar  pentru defecțiunile tehnice constatate, polițiștii au retras 1 certificat de înmatriculare.

Pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii au constatat două infracțiuni la regimul circulației rutiere” se arata intr-un comunicat IPJ Neamt.

I.C. (sursa foto: Politia Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.