Un sofer care deverseaza produse chimice in lacul Razim din judetul Tulcea, a fost surprins in toiul actiunii de un activist pentru mediu. Produsele ambalate in galeti de plastic par a fi vopsea lavabila si sunt periculoase pentru mediu. Pe imagini se vede soferul si dubita inscriptionata cu numele producatorului de lacuri si vopsele din judetul Neamt, Kober. Masina este inmatriculata in judetul Neamt: NT 63 KOB. Surse din interiorul Kober spun ca cel mai probabil, o galeata sau mai multe cu vopsea sau cu alte substante fabricate la Kober s-a spart in timpul transportului pe traseul de distributie, iar in astfel de cazuri, daca si alte recipiente s-au murdarit, soferii sunt buni de plata pentru ca producatorul nu le mai schimba, transportatorul fiind obligat sa suporte costurile, chiar daca produsul nu este deteriorat. Astfel, soferul s-a vazut obligat sa opreasca undeva pe traseu pentru a spala masina si celelalte galeti murdare, insa evident, asta nu-l absolva de vina, ceea ce face el fiind extrem de grav.

Iata ce scrie cel care a surprins imaginile:

”Nesimtire fara limite, cu nuante de lavabil, marca Kober!

In data de 11 iulie 2018, acest veritabil mocârțan a fost surprins deversand in lacul Razim (Sarichioi, Tulcea), cateva galetuse de lavabil sau amorsa sau pigmenti de culoare sau ciiiine stie ceee naiba a deversat el in lac.

Efectele pe termen lung ale acestor deversari voite isi vor lasa puternic amprenta asupra mediului acvativ.

Haideti sa distribuim aceasta ticalosie poate aflam ce gunoi se ascunde in spatele ei.”

In mod normal, Garda de Mediu ar trebui sa dispuna de urgenta un control la Kober, pentru ca nu poate sti nimeni daca nu cumva acesta este un obicei si poate astfel de lucruri sunt la ordinea zilei printre soferii care transporta marfa de la producatorul nemtean.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.