În ziua de 21.11.2016, în jurul orei 07.40, un echipaj de poliție din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț a depistat în trafic un bărbat de 24 de ani, din Republica Moldova.

Acesta conducea un microbuz în regim de transport persoane, pe str.Mihai Viteazu din Piatra Neamț, efectuând o cursă regulată Piatra Neamț – Iași –Orhei ( Republica Moldova ), iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de până în 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au reținut permisul de conducere conducătorului auto, care a fost sancționat contravențional cu amendă de 1125 lei, pentru conucerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru diminuarea riscului rutier, în perioada 21.11-23.11.2016, la nivel naţional și local, sunt organizate acţiuni preventiv-reactive, pe toate categoriile de drumuri care prezintă risc crescut de accidente, pe principalele intrării şi ieşiri din localităţi, precum şi pe sectoarele de drumuri incluse în informările meteo de vreme rea. La aceste activități desfășurate, în sistem integrat, participă efective de poliţie rutieră şi ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii nemțeni au aplicat 91 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 22.500 lei. Majoritatea abaterilor constatate privesc depășirea limitei legale de viteză, în număr de 29, dar au fost sancționați și 3 conducători auto pentru efectuarea manevrei de depășire neregulamentară. Totodată polițiștii au avut în vedere și verificarea autovehiculelor în regim de transport persoane, 2 conducători auto fiind sancționați pentru abaterile constatate, unul dintre acesta fiind depistat sub influența alcoolului.

În total, 6 permise de conducere au fost reținute și un certificat de înmatriculare a fost retras.

Ionut CORFU

sursa: IPJ Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.