Mai mulți șoferi care au ignorat nu numai normele rutiere ci și orice formă de bun simț, au fost amendați de politistii locali din Piatra Neam, pentru că și-au parcat mașinile ”unde a vrut mușchiul lor” (exemple foto mai jos). ”Acțiunea a fost pusă în practică în perioada 01.06.2022 – 07.06.2022, de către polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră, ca urmare a numeroaselor sesizări primite de la cetățenii indignați, că din cauza autovehiculelor parcate pe trotuar, circulația pietonilor este îngreunată. Au fost soluționate 7 astfel de sesizări, fiind aplicate și 12 sancțiuni contravenționale.
Potrivit H.C.L. 228/2021, se interzice accesul, staționarea, oprirea și circulația autovehiculelor de orice tip pe spațiile verzi, în parcuri, locuri de joacă pentru copii, pe trotuare și aleile pietonale aparținând domeniului public sau privat al municipiului (art. 9, lit. j).
De asemenea, conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în temeiul art. 142, este interzisă oprirea și staționarea voluntară pe trotuare”, informeaza Politia Locala Piatra Neamt.
I.C. (sursa foto: Politia Locala)
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.