Șoferul care era să provoace o catastrofă pe E85 în comuna Secuieni din județul Neamț, este ucrainean. Acesta a pierdut controlul camionului cu care transporta zeci de tone de motorină și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de mers, existând riscul producerii unei explozii din cauza motorinei scurse din cisternă. Deși cabina a fost distrusă în totalitate, ucraineanul aflat la volan a scăpat cu viață.

Cel mai probabil, accidentul s-a produs pe fondul oboselii la volan, pentru că șoferii ucraineni au regim preferențial pe șoselele din românia. Cu acordul tacit al autorităților, aceștia nu respectă timpii de odihnă și nu plătesc nici măcar roviniete. ”La data de 4 mai, în jurul orei 10:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe sectorul de drum DN2-E85, în localitatea Secuieni.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat, de 40 de ani, cetățean Ucrainean, conducea o autocisternă, ce transporta combustibil, pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, răsturnându-se în afara părții carosabile.

În urma evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autocisternei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

Zilele trecute, arătam într-un alt articol, că șoferii ucraineni au devenit pericol public pe șoselele din Moldova:

Ucraineni pericol public pe șosele. Trafic blocat la Roman în această dimineață, după ce puntea unui camion încărcat cu cereale s-a rupt în mers

De asemenea, există suspiciuni că motorina sau benzina care ajunge din România în Ucraina, este livrată gratis, de aici și prețul foarte mare pe care îl plătesc românii la pompe:

Neamț- Operațiune combustibil pentru Ucraina. Zeci de cisterne încarcă motorină din rezervele de stat de la Bistrița, comuna Alexandru cel Bun

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.