Soprana Claudia Caia din Târgu Neamţ participă la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Poezie „GRIGORE VIERU”, eveniment ce se desfășoară pe 20 și 21 mai, la Chișinău și pe 22 şi 23 mai, la Iași.

Claudia Caia a cântat, ieri, la deschiderea oficială a evenimentului, chiar lângă bustul poetului Grigore Vieru de pe Aleea Clasicilor din Chişinău, seara susţinând un recital la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din capitala Republicii Moldova.

Programul manifestărilor de la Chişinău a mai cuprins o întâlnire cu scriitorii, desfăşurată la Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, și o conferință susţinută la Academia de Științe a Moldovei. Prima zi a festivalului s-a încheiat cu Gala Premiilor Festivalului, care a avut loc la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Astăzi se vor desfăşura mai multe evenimente culturale, la Biblioteca Universităţii de Stat din Moldova și la Truşeni, în preajma Complexului monumental „Scriitorii Unirii”.

Festivalul va continua la Iași, pe 22 mai, la Muzeul Unirii și în Parcul Copou, unde se vor depune flori la bustul poetului Grigore Vieru. La Biblioteca Centrală Universitară va avea loc vernisajul expoziţiei „Grigore Vieru, contemporanul nostru” și va fi lansată o colecţie de cărți audio.

Soprana Claudia Caia s-a născut în 1985, la Târgu Neamţ şi a absolvit Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra-Neamţ. Este absolventă a clasei de canto clasic, de la Conservatorul de Muzică din București, și una dintre cele trei fiice ale Olguţei Caia – strănepoata marelui povestitor Ion Creangă.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.