Prefecta PSD, Daniela Soroceanu, l-a demis abuziv din functia de consilier judetean si implicit din cea de vicepresedinte al CJ Neamt, pe Laurentiu Dulama, au constatat astazi (21 mai) judecatorii Curtii de Apel Bacau. Hotararea este definitiva, judecatorii confirmand astfel, ca demiterea lui Dulama a fost ilegala, prefecta Daniela Soroceanu comițând astfel, un abuz in toata regula.

Prin urmare, dupa decizia de anul trecut a Danielei Soroceanu care nu a fost nimic altceva decat o executie politica, nemtenii trebuie sa plateasca peste 100.000 de lei, suma reprezentand salariile pe care ar fi trebuie sa le incaseze Dulama din momentul in care a ramas fara functie. Banii vor fi platiti evident, de catre nemtenii care platesc taxe si impozite. Totodata, Dulama va trebui repus in functia de consilier judetean si in cea de vicepresedinte al CJ Neamt.

Minuta instantei Curtii de Apel Bacau– Solutia pe scurt: Respinge excepţia nulităţii recursului declarat de Instituţia Prefectului Judetului Neamţ, invocată de reclamantul-recurent. Respinge recursul declarat de Instituţia Prefectului, ca nefondat. Respinge recursul declarat de reclamant ca nefondat. Admite recursul declarat de Consiliul Judetului Neamţ şi UAT Neamţ, casează în parte sentinţa recurată în sensul că înlătură obligarea acestora la plata daunelor morale. Menţine celelalte dispoziţii ale sentintei recurate. Respinge cererea de cheltuieli de judecată , ca nefondată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică azi, 21 mai 2019.
Document: Hotarâre  395/2019  21.05.201

Asadar, Curtea de Apel Bacau mentine ceea ce hotarasera judecatorii de la Tribunalul Neamt, si anume plata salariilor catre Dulama pentru perioada in care nu si-a putut exercita functia de vicepresedinte al CJ Neamt. Minuta instantei Tribunalului Neamt, din 26 octombrie 2018: Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, acţiunea formulată de reclamantul Dulamă Laurenţiu Cristinel în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului – Judeţul Neamţ, Judeţul Neamţ şi Consiliul Judeţean Neamţ prin Preşedinte. Anulează referatul nr. 5638/25.04.2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului precum şi Ordinul nr. 119 din 25.04,2018 privind încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a reclamantului, emise de Prefectul Judeţului Neamţ. Anulează referatul constatator cu nr. 9.766 din 24.05.2015 precum şi Hotărârea cu nr. 99 din 30.05.2018 emise de Consiliul Judeţean Neamţ, prin care a fost declarat vacant locul de consilier judeţean ocupat de reclamant. Respinge cererea de anulare a actelor de soluţionare a plângerilor prealabile, ca lipsită de interes. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ la repunerea reclamantului în situaţia anterioară actelor administrative anulate, respectiv la repunerea reclamantului în funcţiile de consilier judeţean şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Obligă pârâtul Consiliul Judeţean Neamţ, la plata tuturor îndemnizaţiilor lunare avute de la momentul emiterii actelor administrative anulate şi până la repunerea reclamantului în funcţie efectiv. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 10.000 lei către reclamant, reprezentând daune morale. Obligă în solidar pârâţii la plata sumei de 4.720 lei către reclamant, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, ce poate fi depus la tribunalul Neamţ. Pronunţată în şedinţa publică din 26.10.2018. 
Document: Hotarâre  937/2018  26.10.2018

Este doar unul dintre abuzurile prefectei Daniela Soroceanu, cel de fata fiind cat de poate de concret, din moment ce a fost certificat de o instanta. Ar fi doar o chestiune de bun simt din partea prefectei de Neamt sa-si dea demisia din functie, avand in vedere ca de cand este prefect nu a adus decat deservicii institutiei care reprezinta Guvernul in teritoriu. Iar daca premierul Viorica Dancila alege sa o pastreze in functie si de data asta, inseamna ca de fapt, asta este politica pe care executivul o promoveaza in judetul Neamt. Ca să nu mai amintim ca prefectul este garantul respectarii legii.

tvmneamt.ro este unul dintre putinele site-uri care a taxat aproape fiecare iesire in decor a prefectei Soroceanu, lucru usor de descoperit cu o simpla rasfoire a arhivei site-ului

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Haideți la miting în fata Prefecturii și până nu plătește Sosia…nu plecam de acolo….DIN AVEREA PROPRIE!!!TREZITI VA SCLAVILOR!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.