Prefecta judetului Neamt a gasit vinovatii pentru situatia Cheilor Bicazului care ar putea trece in administrarea judetului Harghita, daca judetul Neamt va pierde recursul dupa ce Tribunalul Prahova a dat castig de cauza administratiei de la Ghoergheni. In opinia ei, exprimata astazi intr-o conferinta de presa, responsabilii sunt fostul prefect George Lazar, fostul presedinte al CJ Neamt, Vasile Pruteanu si instanta de la Prahova care a interpretat legea personal (sic!) si in mod confuz. ”Intocmirea unui act administrativ de delimitare reprezinta exclusiv manifestarea de vointa a celor doua parti semnatare, in cazul nostru, Bicaz Chei si Gheorgheni, municipiu care a initiat acest demers juridic inca din 1998. Desi a semnat initial, municipiul Gheorgheni si-a contestat ulterior, propria semnatura.

Procesul a inceput in 2009. O remarca. La dorinta electorala a liberalului Vasile Pruteanu. In anul 2012 s-a cerut stramutarea si s-a ajuns in judetul Prahova. Daca in 2012 instanta din Prahova a recunoscut procesul verbal, ulterior s-a cerut rejudecarea acestui litigiu. Acum, aceeasi instanta de la Ploiesti a dat o sentinta prin care nu numai ca a interpretat personal (sic!) legea 2 din 1968 printr-o abordare confuza privind anexele de la Hotararea de Guvern 540 din 2000 despre drumurile nationale, dar s-a si pronuntat pe un capat de cerere pe care nu l-a cerut nimeni ()Inca un amanunt. Intre 2013-2014, avocatul George Lazar care paradoxal era prefect in acel moment, nu a facut decat acte procedural si nimic altceva. Dumnealui cunostea procesul verbal constatat viciat de instanta si nu a luat nicio masura. Daca el este mandru de noncombatul demonstrat, nemtenii cu siguranta nu sunt. Cum am putea sa calificam acum, din aceasta perspectiva, declaratia recenta a avocatului in cauza, privind situatia de pe urma careia, tragem ponoasele muncii sale (sic!)”, a declarat prefecta Daniela Soroceanu.

Ieri, fostul prefect, avocatul George Lazar a acuzat-o pe Daniela Soroceanu de incompetenta si neimplicare in cazul Cheile Bicazului, recomandandu-i ”sa plece la fratii ei din Harghita”. Vezi articolul:

Fost prefect, reacție vehementă pe subiectul Cheile Bicazului: ”Dezinteres. Să ieșim în stradă! Prefecta Soroceanu să plece la frații ei în Harghita!”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.