Prefecta judetului Neamt a gasit vinovatii pentru situatia Cheilor Bicazului care ar putea trece in administrarea judetului Harghita, daca judetul Neamt va pierde recursul dupa ce Tribunalul Prahova a dat castig de cauza administratiei de la Ghoergheni. In opinia ei, exprimata astazi intr-o conferinta de presa, responsabilii sunt fostul prefect George Lazar, fostul presedinte al CJ Neamt, Vasile Pruteanu si instanta de la Prahova care a interpretat legea personal (sic!) si in mod confuz. ”Intocmirea unui act administrativ de delimitare reprezinta exclusiv manifestarea de vointa a celor doua parti semnatare, in cazul nostru, Bicaz Chei si Gheorgheni, municipiu care a initiat acest demers juridic inca din 1998. Desi a semnat initial, municipiul Gheorgheni si-a contestat ulterior, propria semnatura.

Procesul a inceput in 2009. O remarca. La dorinta electorala a liberalului Vasile Pruteanu. In anul 2012 s-a cerut stramutarea si s-a ajuns in judetul Prahova. Daca in 2012 instanta din Prahova a recunoscut procesul verbal, ulterior s-a cerut rejudecarea acestui litigiu. Acum, aceeasi instanta de la Ploiesti a dat o sentinta prin care nu numai ca a interpretat personal (sic!) legea 2 din 1968 printr-o abordare confuza privind anexele de la Hotararea de Guvern 540 din 2000 despre drumurile nationale, dar s-a si pronuntat pe un capat de cerere pe care nu l-a cerut nimeni ()Inca un amanunt. Intre 2013-2014, avocatul George Lazar care paradoxal era prefect in acel moment, nu a facut decat acte procedural si nimic altceva. Dumnealui cunostea procesul verbal constatat viciat de instanta si nu a luat nicio masura. Daca el este mandru de noncombatul demonstrat, nemtenii cu siguranta nu sunt. Cum am putea sa calificam acum, din aceasta perspectiva, declaratia recenta a avocatului in cauza, privind situatia de pe urma careia, tragem ponoasele muncii sale (sic!)”, a declarat prefecta Daniela Soroceanu.

Ieri, fostul prefect, avocatul George Lazar a acuzat-o pe Daniela Soroceanu de incompetenta si neimplicare in cazul Cheile Bicazului, recomandandu-i ”sa plece la fratii ei din Harghita”. Vezi articolul:

Fost prefect, reacție vehementă pe subiectul Cheile Bicazului: ”Dezinteres. Să ieșim în stradă! Prefecta Soroceanu să plece la frații ei în Harghita!”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.