Un jandarm nemtean aflat in timpul liber a ajutat la salvarea a doua persoane (sot si sotie) care ramasesera blocate in autoturismul cu care se deplasau, dupa ce peste acesta cazuse un copac, in timpul furtunii care s-a abatut ieri asupra judetului Neamt.

Plutonierul major Iulian Aionesei se intorcea spre casa de la Sibiu cand a observat incidentul si a actionat in consecinta, anunta un comunicat la Jandarmeriei Neamt:

”Duminică, 3 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, plutonierul major Iulian Aionesei din cadrul Detașamentului 1 Mobil a intervenit și a ajutat două persoane aflate în dificultate pe un drum din județ.

Jandarmul era în timpul liber și se întorcea de la Sibiu, când pe raza localității Bradu (comuna Grinties), în timpul unei vijelii, un copac de pe marginea drumului s-a rupt și a căzut peste un autoturism marca Dacia Logan în care se aflau două persoane, soț și soție.
Subofițerul a solicitat sprijinul celorlalți participanți la trafic cu ajutorul unei stații de emisie-recepție auto după care a coborât din mașină pentru a verifica starea victimelor.

Cele două persoane prezentau răni superficiale produse de geamurile sparte ale mașinii iar pentru a putea fi evacuate în siguranță s-a impus dezmembrarea unei portiere. Imediat au mai apărut și alți conducători auto care aveau motofierăstraie cu care au tăiat copacul bucăți și astfel, într-un timp relativ scurt, au putut fi înlăturate efectele fenomenului meteorologic. Iulian a scos o bornă de la bateria mașinii implicate în eveniment iar împreună cu celelalte persoane aflate la fața locului a reușit să scoată autoturismul în afara părții carosabile după carea fost reluată circulația pe acel tronson de drum.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.