Un cuplu din Iasi, impreuna cu un copil de 16 ani, s-au ratacit marti, 1 septembrie pe Ceahlau. Faptul a fost sesizat la 112, de catre L. Teofil, care a reclamat ca fratele sau, L. Iulian, impreuna cu sotia si cu fiul lor in varsta de 16 ani, au ramas in urma in timp ce coborau din masivul Ceahlău pe traseul turistic Cabana Dochia – Lutu Roşu – Cabana Izvorul Muntelui si nu au mai ajuns la destinatie.

Aceştia nu aveau asupra lor telefon mobil si nici surse de iluminat, fapt ce putea conduce la îngreunarea misiunii de căutare în mediul montan şi la accidentarea persoanelor rătăcite.

      În aproximativ 30 de minute de la solicitare, jandarmii montani din Bicaz au găsit cele trei persoane, le-au însoţit până la baza muntelui, nefiind nevoie de acordarea unor îngrijiri medicale.

     Nu este primul caz în care jandarmii montani intervin în sprijinul persoanelor rătăcite ori în ajutorul turiştilor rămaşi blocaţi în diferite zone ale muntelui şi de foarte multe ori sfaturile jandarmilor cu privire la respectarea regulilor de comportament pe munte nu au fost  luate în considerare.

     Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ recomandă tuturor persoanelor care frecventează traseele montane să respecte cu stricteţe recomandările jandarmilor montani pentru a evita astfel de evenimente.

1 COMENTARIU

  1. […] Un cuplu din Iasi, impreuna cu un copil de 16 ani, s-au ratacit marti, 1 septembrie pe Ceahlau. Faptul a fost sesizat la 112, de catre L. Teofil, care a reclamat ca fratele sau, L. Iulian, impreuna cu sotia si cu fiul lor in varsta de 16 ani, au ramas in urma in timp ce coborau din masivul Ceahlăuhttps://tvmneamt.ro/sot-si-sotie-din-iasi-rataciti-pe-ceahlau-impreuna-cu-fiul-lor-de-16-ani/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.