Sâmbătă, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” a organizat, la Pavilionul Expoziţional, un spectacol de gală prilejuit de închiderea anului şcolar 2014 – 2015.

Cursanţii claselor de pictură şi grafică ale Şcolii Populare, coordonaţi de pictorii Arcadie Răileanu şi Radu Macavei, şi-au expus cele mai noi lucrări de artă plastică. De asemenea, elevii celorlalte clase ale Şcolii Populare au oferit celor prezenţi momente de teatru, muzică şi dans.

„Activităţile dedicate Zilei copilului continuă duminică, în Ştrandul Municipal, cu un spectacol folcloric susţinut, la Restaurantul Rustic. De asemenea, în cadrul unui parteneriat cu Şcoala Roznov, inaugurăm un festival care sperăm să fie o reuşită, iar luni vom susţine, în colaborare cu elevii de la cluburile de copii din Piatra-Neamţ, recitaluri de muzică şi poezie. Sperăm ca manifestările să aducă bucurie tuturor copiilor şi părinţilor”, ne-a spus Carmen-Elena Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”.

„Ca în fiecare an, organizăm o expoziţie sau două cu elevii Şcolii Populare de Artă. Anul acesta, profitând de faptul că suntem în preajma zilei de 1 Iunie, am hotărât să facem expoziţia cu elevii din clasele mici, împreună cu celelalte manifestări ale Centrului pentru Cultură, dedicate copiilor. Expoziţia cuprinde peste 70 de lucrări, realizate pe pânză de dimensiuni mici, pentru că artiştii sunt la o vârstă la care nu-i putem forţa să lucreze pe suprafeţe mari”, ne-a spus prof. Radu Macavei.

Anul acesta, pentru prima dată în istoria Şcolii Populare de Artă, o elevă de 11 ani, aflată în al cincilea an de studiu, la clasa de pictură şi grafică a prof. Radu Macavei, a obţinut premiul al III-lea la Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” de la Galaţi. Pentru secţiunea „Juniori”, Delia Maria Focşăneanu a creat lucrările intitulate „Amintirile bunicului” şi „Pe gânduri”.

„În fiecare an, elevii noştri participă la astfel de concursuri. Deşi concurenţa este destul de strânsă – şcoala noastră fiind relativ mică, în comparaţie cu alte şcoli din ţară – elevii noştri au obţinut mereu rezultate notabile”, a spus prof. Radu Macavei.

Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere vor avea loc în ziua de 29 mai, în sala Salonul Artelor din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi. Lucrările participanţilor vor fi expuse până pe data de 15 iunie.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.