Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț celebrează Ziua Națională printr-o serie de spectacole folclorice.

Luni, 27 noiembrie 2023, ora 18:00, la sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, Grupul vocal „Floare de colț” (coordonator artistic, Georgiana Șerban Axinte), Ansamblul de cântece populare „Nemțișorul” (coordonator, Laurențiu Marian), Ansamblul Folcloric „Comorile Neamțului” (coordonator, Anda Maria Acristinei) – toate din cadrul Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț –, vor participa la spectacolul intitulat „DE ZIUA TA, ROMÂNIA!”.

Vineri, 1 Decembrie 2023, la ora prânzului, în centrul municipiului Piatra-Neamț, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” va oferi nemțenilor un amplu program de cântece și jocuri tradiționale.

O zi mai târziu, sâmbătă 2 decembrie 2023, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț este invitat, să participle la spectacolul din municipiul Sfântu Gheorghe (Covasna), prilej de a celebra Ziua Națională prin cânt și joc popular românesc.

Evenimentul folcloric se intitulează „Glasul Unirii, în inima României!” și va fi reuni pe scena Teatrului „Tamasi Aron” artiști de seamă. Alături de grupul folcloric nemțean vor fi prezenți interpretul Dinu Iancu Sălăjanu și taraful „Țara Silvaniei” din Zalău.

sursa: Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.