Teatrul Tineretului participa cu spectacolul „O…lada“, miercuri,  26 noiembrie 2014, la cea de-a XX-a editie a Festivalului International de Teatru Clasic, organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad, in perioada 21-30  noiembrie 2014. Festivalul este cea mai longeviva manifestare de acest gen din partea de vest a tarii. Prima editie, in 1995, a avut loc  la initiativa directorului de atunci al teatrului aradean, Ovidiu Cornea, si a lui Alexa Visarion – reper al spatiului teatral si cinematografic de la noi. Fiind in cautarea unei modalitati prin care sa reapropie  publicul de teatru, in acei ani postdecembristi, de confuzie a valorilor, cei doi au ajuns la concluzia ca un festival care sa promoveze spectacole mari, pe texte clasice, cu valoarea confirmata de trecerea timpulu, este cea mai buna optiune.

Editia din acest an aduce si un imn al festivalului, care a fost lansat sub forma unui flash mob, petrecut intr-unul din mall-urile aradene. Performarea lui a implicat peste 50 de muzicieni (cor si orchestra). Piesa „Because I Want” poarta semnatura compozitorului Cari Tibor, premiat in 2013 cu premiul special UNITER pentru muzica de teatru. La realizarea imnului au contribuit muzicieni din orchestra Filarmonicii de Stat Arad, din ansamblul „Percutissimo“ si corul „Emil Montia“.

Povestile lui Creanga, repovestite de Alexandru Dabija si echipa TT, isi vor dezvalui ineditul alaturi de spectacole pe texte de Shakespeare, Molière, Cehov, Gogol, Brecht, Caragiale. O prezenta constanta a festivalurilor romanesti si cel mai premiat regizor din ultimii zece ani, Alexandru Dabija este prezent in program cu nu mai putin de trei creatii:  Titanic vals, de Tudor Musatescu (Teatrul „Odeon“ Bucuresti), Pai… despre ce vorbim noi aici, domnule ?, de Catalin Ștefanescu, dupa romanul „Morometii“ de Marin Preda (Teatrul ACT Bucuresti), la care se adauga spectacolul de la Teatrul Tineretului.

O… lada   se va juca la sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ , cu incepere de la ora 19.00 .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.